BVB / MARCEL MURGOCI, ESTINVEST FOCŞANI: "«Fondul Proprietatea» s-a remarcat, în condiţiile în care ceilalţi emitenţi au fost modeşti"

BOICO LAURA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 noiembrie 2016

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în depreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 17,31 milioane de lei (3,83 milioane euro), mult mai mic decât marţi (60,15 milioane euro).

Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "La începutul zilei, indicele BET a fost peste valoarea de 6.850 de puncte, după care, având în vedere evoluţiile pieţelor externe, am observat o scădere a acestui indice, în acest moment (În jurul orei 18:00, n.r.) situându-se undeva la valoarea de 6.830 de puncte, în scădere uşoară, pe fondul unei lichidităţi undeva la 3,3 milioane de euro, sub media curentă a acestui an. S-au remarcat, ca valori de tranzacţionare, acţiunile "Fondul Proprietatea". Ceilalţi emitenţi au fost destul de modeşti din punctul de vedere al valorii de tranzacţionare. Mâine (azi, n.r.) şi poimâine (mâine, n.r.), piaţa americană va tranzacţiona într-o şedinţă foarte scurtă pentru că este Ziua Recunoştinţei şi, poate că, din acest motiv pieţele au avut o lichiditate mai slabă şi au subperformat vis-a-vis de închiderea zilei de ieri (marţi, n.r.)".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 4,28 milioane de lei. Cotaţia FP a scăzut cu 0,38%, preţul de închidere fiind de 0,791 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) au coborât cu 0,21%, la 2,36 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2,25 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD) de 1,51 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 11 lei/unitate, în stagnare.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Transgaz" (TGN), cu un rulaj de 1,23 milioane de lei. Cotaţia TGN a stagnat, ultimul preţ fiind de 299 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate două tranzacţii.

Una dintre acestea, însumând 1,11 milioane lei, a fost realizată cu acţiuni "Impact Developer&Contractor S.A." (IMP), la preţul unitar de 0,8 lei, în urcare cu 14,29%.

De asemenea, a fost încheiată o tranzacţie "deal" cu titluri "OMV Petrom" (SNP), de 0,72 milioane de lei, în scădere cu 0,88%, la preţul 0,225 lei/acţiune.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,2%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,21%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,44%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,23%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,34%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb