BVB Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: "Indicii au încheiat ziua în creştere, pe fondul unei zile de aprecieri pe bursele occidentale"

ALEXANDRA CISMARU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 aprilie 2017

Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: "Indicii au încheiat ziua în creştere, pe fondul unei zile de aprecieri pe bursele occidentale"

Titlurile "Banca Transilvania", cele mai lichide

Opt dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în apreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 34,79 milioane de lei (7,66 milioane euro), mai mic decât marţi (11,6 milioane euro).

Domnul Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct Tradeville, ne-a declarat: "Majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti au încheiat ziua în creştere, pe fondul unei zile de creşteri pe bursele occidentale. Indicele BET a câştigat 0,41% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,18% (BET-FI) şi +0,69% (ROTX). Valoa-rea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţă reglementată a fost de 7,44 milioane euro, sub media de 9,59 milioane euro înregistrată de la începutul anului. Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Eelectroaparataj (ELJ) cu +8,33% pe fondul tranzacţionării unui volum de doar 10 de acţiuni, în timp ce din cadrul indicelui BET preţul titlurilor Medlife (M) a avut cea mai bună evoluţie (+2,08%), în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat peste media ultimelor 6 luni. Cea mai mare scădere pe piaţă reglementată au înregistrat-o acţiunile Electroputere (EPT) cu -9,09%, volumul tranzacţionat fiind modest în termeni absoluţi, dar aflat peste media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Nuclearelectrica (SNN, -1,96%) pe fondul unui volum aflat semnificativ peste media ultimelor 6 luni".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 6,84 milioane de lei. Cotaţia TLV a crescut cu 1,31% la preţul de 2,715 lei/unitate.

Acţiunile "Electrica" (EL) au coborât cu 0,98%, la 14,12 lei/unitate, în urma unui rulaj de 4,85 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate titluri "Romgaz" (SNG) de 4,8 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 30,6 lei/unitate, în apreciere cu 0,33%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD), cu un rulaj de 4,72 milioane de lei. Cotaţia BRD a crescut cu 1,11%, la preţul de 12,7 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate două tranzacţii, realizate cu titluri "Transgaz" (TGN), totalizând 1,13 milioane lei, la preţul unitar de 378 lei, cotaţia emitentului stagnând.

BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 34 de acţiuni de la BVB, a înregistrat un avans de 0,44%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,38%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a înregistrat un avans de 0,36%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Electroaparataj" (ELJ): +8,33%

2. "Alro" (ALR): +6,27%

3. "Stirom" (STIB): +3,14%

4. "Compania Energopetrol" (ENP): +2,46%

5. "Teraplast" (TRP): +2,21%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Electroputere" (EPT): -9,09%

2. "Carbochim" (SNO): -3,77%

3. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -2,18%

4. "Nuclearelectrica" (SNN): -1,96%

5. "Uztel" (UZT): -1,67%

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ''Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Nuclearelectrica (SNN, -1,96%) pe fondul unui volum aflat semnificativ peste media ultimelor 6 luni"..Avand in vedere volumul destul de mare pe SNN de ieri,pe scadere,e posibil sa se fi marcat din profit sau sa fie inceputul marcarilor de profit acolo,mai ales ca a crescut binisor in ultimele luni,pentru o componenta a indicelui BET...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb