BVB  Scăderi uşoare

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 12 martie 2012

Valoarea tranzacţiilor a scăzut uşor, vineri, cele mai multe acţiuni încheind şedinţa pe scădere.

Titlurile Fondului Proprietatea au rămas cele mai lichide din piaţă, volumele de tranzacţionare pentru cele mai multe titluri au fost mai mici decât cele din şedinţa precedentă.

"Volumele în scădere din ultima perioadă sunt cauzate în mare parte de investitorii care sunt încă indecişi în privinţa direcţiei pe care să o urmeze, o parte din ei aleg să marcheze profitul realizat în ultima perioadă şi să reintre la următoarea corecţie. Indecizia investitorilor creează aces-te momente de evoluţie laterală pentru bursă", a declarat Bogdan Niculae, trader la Departamentul Pieţe de Capital al Piraeus Bank, citat de Mediafax.

La închiderea pieţei principale, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere cu doar 0,12%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 1,24% sub şedinţa precedentă.

Totodată, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a coborât cu 1,67%.

Indicele BET-XT, care reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, a încheiat cu 0,47% sub nivelul de joi.

Investitorii au tranzacţionat acţiuni de 25,3 milioane lei (5,8 milioane euro), valoare cu 29% mai redusă decât rulajul de joi, de 35,6 milioane lei (8,1 milioane euro).

Titlurile Fondului Proprietatea au fost cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 15,6 milioane lei, şi au asigurat 62% din lichiditatea bursei. Preţul a scăzut cu 1,35%, la 0,5825 lei.

"Fondul Proprietatea încă se afla în momentele de pregătire pentru evenimetele corporate ce se vor des-făşura în curând. Dividendul este un stimulent bun, dar cred că majoritatea investitorilor sunt mai degrabă interesaţi de propunerea celor de la Elliott, plus intenţia de vânzare a unor active nelistate, propuneri care pe termen lung vor afecta în mod negativ Fondul. Chiar dacă interesul pentru Fondul Proprietatea nu dă semne că ar fi scăzut, nu ne putem aştepta să vedem doar creşteri pentru această acţiune, iar uşoarele corecţii sunt normale", a mai spus traderul.

Rulaje de peste 1 milion de lei au mai înregistrat acţiunile OMV Petrom (1,7 milioane lei), SIF Transilvania (1,6 milioane lei) şi SIF Banat-Crişana (1,1 milioane lei).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb