BVB Scăderi uşoare pentru indici, pe fondul unui rulaj modest

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 iunie 2020

Scăderi uşoare pentru indici, pe fondul unui rulaj modest

Rulajul de ieri a fost cel mai scăzut din ultima lună

Toţi cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii în uşor în teritoriul negativ, într-o zi în care valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 30,82 milioane de lei, aceasta fiind cea mai mică valoare înregistrată în ultima lună. Pe segmentul principal, rulajul a fost de 25,14 milioane de lei, în timp ce pe structurate s-a tranzacţionat 5,32 milioane de lei.

Cotaţiile au avut ieri oscilaţii în general reduse. Indicele BET a reuşit să treacă pentru scurt timp în zona verde înainte ca în ultima oră de tranzacţionare să revină pe scădere, încheind şedinţa cu un minus de 0,27%, la 8.695,98 de puncte.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie negativă, spre deosebire de cea în general pozitivă înregistrată pe principalele burse europene. Indicele BET a pierdut 0,27% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,85% (BET-BK) şi -0,15% (BET-NG). Valoarea totală zilnică a tranzacţiilor a fost de 6,4 mil. EUR, sub media zilnică de 11,1 mil. EUR înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Electroarges S.A. (ELGS, +4,02%), pe fondul tranzacţionării unui volum sub media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile Bursei de Valori Bucureşti S.A. (BVB, +1,27%), pe fondul tranzacţionării unui volum redus.

Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi acţiunile Nuclearelectrica S.A. (SNN), cu -4,77%, având un volum peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, următoarea cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile BRD - Groupe Societe Generale S.A. (BRD, -1,79%), pe fondul unui volum de acţiuni sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

Topul lichidităţii din piaţa "regular" a fost condus de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat ziua în creştere cu 0,42%, la 1,19 lei, în condiţiile unei valori tranzacţionate de 6,22 milioane de lei.

Titlurile Nuclearelectrica (SNN) au angrenat un rulaj de 4,78 milioane lei, cotaţia SNN cunoscând o scădere de 4,77%, până la 15,58 lei, evoluţie ce continuă corecţia începută luni, ziua înregistrării datei ex-dividend.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au terminat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,33 lei, în stagnare pentru a doua zi la rând, pe fondul unei valori a schimburilor de 4,42 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile băncii austriece Erste Group Bank (EBS), care au antrenat un rulaj 1,96 milioane de lei, ultima cotaţie a instituţiei de credit fiind de 108,2 lei, în scădere cu 4,5% faţă de cea din şedinţa anterioară.

Prin piaţa "deal" nu a fost realizată nicio tranzacţie.

Indicele compozit BET Plus a scăzut cu 0,27%, în timp ce indicele BET-XT, ce reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a avut un recul de 0,4%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a coborât cu 0,69%.

 Topul celor mai mari creşteri  

1. "Electroargeş" (ELGS): +4,02%

2. "Altur" (ALT): +3,85%

3. "Cemacon" (CEON): +3,23 %

4. "Dafora" (DAFR): +2,94%

5. "BRK Financial Group" (BRK): +1,38%

 Topul celor mai mari scăderi

1. "Nuclearelectrica" (SNN): -4,77%

2. "Erste Group Bank" (EBS): -4,50%

3. "Oil Terminal" (OIL): -2,50%

4. "SIF Banat Crişana" (SIF1): -2,40%

5."Casa de Bucovina Club de Munte" (BCM): -1,91%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb