BVB Volumul rămâne sub media anului

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 mai 2018

Volumul rămâne sub media anului

Depreciere de aproape 1% pentru BET

Rulajul consemnat în şedinţa de tranzacţionare de ieri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 24,9 milioane de lei (5,37 milioane de euro), peste cel din ziua anterioară, de 21,2 milioane de lei, dar sub valoarea medie a acestui an, de 50 milioane de lei.

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct în cadrul societăţii de brokeraj Tradeville, ne-a trasmis: "Astăzi (n.r. ieri) indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie mai degrabă negativă, pe fondul evoluţiilor mai puţin fas­te din principalele burse vest-europene, dar şi al recentelor turbulenţe de la nivel politic intern. Indicele BET a pierdut 0,99% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -1,03% pentru ROTX şi +0,07% pentru BET-FI. Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni din piaţa reglementată a fost de 4,92 mililoane de euro, mult sub media zilnică de 10,81 milioane de euro, înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Farmaceutica Remedia (RMAH), cu +12,37%, pe fondul tranzacţionării unui volum de numai 100 de acţiuni. În cadrul indicelui BET, preţul titlurilor MedLife (M) a avut cea mai bună evoluţie, +1,27%, în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat mult sub media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere din afara indicelui principal al pieţei reglementate au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Electroputere (EPT) cu -12,5%, volumul de acţiuni tranzacţionate fiind peste media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile BRD Groupe Societe Generale (BRD), -2,4%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat peste media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Banca Transilvania (TLV), cu o valoare tranzacţionată de 12,85 milioane de lei, ultima cotaţie a societăţii bancare fiind de 2,38 lei/unitate, în scădere cu 1,24%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile BRD, preţul de închidere al acţiunii emitentului fiind de 13,04 lei/unitate, rulajul consemnat cu acţiunile BRD fiind de 4,1 milioane de lei.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,3405 lei, pe fondul unei valori transferate de 1,68 milioane de lei, în coborâre cu 0,73%.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Romgaz (SNG), care au încheiat ziua bursieră la preţul de 35,5 lei/acţiune, în contextul unui rulaj de 1,47 milioane de lei, cotaţia emitentului înregistrând un recul de 1,39%.

În piaţa "deal" nu s-a înregistrat nicio tranzacţie.

Indicele BET Plus, al celor mai tranzacţionate titluri de la BVB, s-a depreciat cu 0,97%, iar indicele BET-BK, reperul fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,59%.

Indicele BET­-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni ale pieţei, a coborât cu 0,86%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): +12,37%

2. "Aages" (AAG): +6,27%

3. "Turbomecanica" (TBM): +3,88%

4. "OIL Terminal" (OIL): +1,93%

5. "Bermas" (BRM): 1,90%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Electroputere" (EPT): -12,50%

2. "TMK - Artrom" (ART): -12,33%

3. "Amonil" (AMO): -11,11%

4. "Energopetrol" (ENP): -7,09%

5. "Ropharma" (RPH): -5,66%

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. AM ACTIUNI LA OLTCHIM CINE IS BATE JOC DE ACEASTA UNITATE

    Stie cineva ce dubiosi trag in jos Bursa de la Bucuresti, pe mana cui a ajuns?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb