Camera Deputaţilor a adoptat marţi, decizional, un proiect de lege prin care nivelul de salarizare pentru personalul care lucrează în Administraţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", să fie similar cu cel din administraţia centrală. Iniţiativa legislativă a PSD a fost adoptată cu 184 voturi "pentru", 90 "împotrivă" şi cinci abţineri. Legea merge la promulgare, conform News.
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii-cadru nr.153/2017, intervenţiile legislative vizând modificarea nivelului de salarizare prevăzut de lege pentru personalul care lucrează în cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", astfel încât acestea să fie similare cu cele din administraţia centrală.
"Personalul care ocupă funcţia de asistent medical-şef pe unitate beneficiază de majorarea salariului de bază cu 15% dacă îşi desfăşoară activitatea într-un spital cu un număr de paturi cuprins între 250 şi 400, respectiv cu 7,5% dacă îşi desfăşoară activitatea într-un spital cu un număr de paturi mai mic de 250.
Personalul din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării" şi comisariatul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării" din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, care îşi desfăşoară activitatea în teritoriul rezervaţiei, beneficiază de un spor de izolare de până la 20% din salariul de bază, care nu se ia în calcul la limita sporurilor prevăzută la art. 25. Sporul se acordă proporţional cu timpul lucrat în rezervaţie.", citează News.
- Începând cu luna următoare celei în care intră în vigoare prezenta lege, salariile de bază de care beneficiază personalul din cadrul instituţiilor şi unităţilor aflate în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, se stabilesc la nivelul prevăzut de lege pentru anul 2021. (2) Prevederile alin.(1) nu se aplică personalului care a beneficiat de majorările salariale prevăzute de Legea nr.156/2020 pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
- Prevederile art.I intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021", prevede proiectul de lege.
Senatul a adoptat pe 23 aprilie proiectul de lege, iar Camera Deputaţilor a aprobat iniţiativa ca for decizional. Prin urmare legea ajunge pe masa preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.