Deputaţii PMP şi USR au anunţat, luni seara, în plenul Camerei Deputaţilor, că se opun proiectului de lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore. PMP a anunţat că va vota împotrivă, iar USR că se va abţine.
Deputatul PMP Adrian Todoran a criticat faptul că articolul 18 prevede foarte clar un nivel fix al redevenţelor pe toată perioada celor 30 de ani, plus posibilitatea de a prelungi cu încă 15 ani, iar nivelul redevenţelor ar rămâne ca la început.
"Conform unor studii, orice firmă îşi amortizează partea de investiţii. Noi, după 10 ani, putem să negociem, dar prin art. 18 lăsăm aceleaşi redevenţe ca la început. Nu este normal ca, după ce firma care exploatează să-şi acopere din cheltuieli, noi să nu putem negocia în interesul românilor'', a spus Todoran.
Deputata USR Cristina Prună a arătat că discuţiile la o lege care este de importanţă geostrategică pentru România "s-au purtat în spatele uşilor închise".
"Această lege a venit de la Guvern. (...) Parlamentarii au întârziat introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect de lege. S-a venit cu scenarii apocaliptice în spaţiul public despre ce ar trebui să facă această lege. Nu s-a discutat cu fermitate cadrul fiscal al acestei legi. (...) Aţi ocolit soluţiile democratice. Nu ştim cât are România de câştigat de pe urma acestei soluţii. Noi, Parlamentul, nu mai avem niciun rol să dezbatem şi să venim cu legi bune pentru România. PSD dispreţuieşte românii", a afirmat Cristina Prună.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.07.2018, 23:38)
Ar fi cazul sa spuneti public, care este nivelul datoriilor Romaniei (al nostru de fapt) catre forurile financiare la care este imprumutata