Cameră: PMP şi USR se opun legii offshore

V.D.
Politică / 9 iulie 2018

Cameră: PMP şi USR se opun legii offshore

Deputaţii PMP şi USR au anunţat, luni seara, în plenul Camerei Deputaţilor, că se opun proiectului de lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore. PMP a anunţat că va vota împotrivă, iar USR că se va abţine.

Deputatul PMP Adrian Todoran a criticat faptul că articolul 18 prevede foarte clar un nivel fix al redevenţelor pe toată perioada celor 30 de ani, plus posibilitatea de a prelungi cu încă 15 ani, iar nivelul redevenţelor ar rămâne ca la început.

"Conform unor studii, orice firmă îşi amortizează partea de investiţii. Noi, după 10 ani, putem să negociem, dar prin art. 18 lăsăm aceleaşi redevenţe ca la început. Nu este normal ca, după ce firma care exploatează să-şi acopere din cheltuieli, noi să nu putem negocia în interesul românilor'', a spus Todoran.

Deputata USR Cristina Prună a arătat că discuţiile la o lege care este de importanţă geostrategică pentru România "s-au purtat în spatele uşilor închise".

"Această lege a venit de la Guvern. (...) Parlamentarii au întârziat introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect de lege. S-a venit cu scenarii apocaliptice în spaţiul public despre ce ar trebui să facă această lege. Nu s-a discutat cu fermitate cadrul fiscal al acestei legi. (...) Aţi ocolit soluţiile democratice. Nu ştim cât are România de câştigat de pe urma acestei soluţii. Noi, Parlamentul, nu mai avem niciun rol să dezbatem şi să venim cu legi bune pentru România. PSD dispreţuieşte românii", a afirmat Cristina Prună.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ar fi cazul sa spuneti public, care este nivelul datoriilor Romaniei (al nostru de fapt) catre forurile financiare la care este imprumutata

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb