Capgemini va crea cel puţin 250 de noi locuri de muncă, la Iaşi

Doru Mocanu,IAŞI
Ziarul BURSA #Companii #IT / 11 august 2009

Compania de outsourcing IT, "Capgemini Services", şi-ar putea începe activitatea la Iaşi în toamna acestui an, pentru început urmând a fi create cel puţin 250 de noi locuri de muncă, după cum a reieşit din discuţiile purtate între primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, şi vicepreşedintele acestei companii, Gavin Westwood.

"Este foarte bine că în toiul crizei apar şi astfel de iniţiative. S-ar rezolva astfel cel puţin 250 de locuri de muncă în domeniul IT. Numărul acestora ar putea să se dubleze dacă firma va decide să lucreze 24 din 24 de ore. S-a dovedit astfel că strategia noastră lansată acum doi ani, care defineşte domeniul IT ca unul din atuurile pentru dezvoltarea Iaşiului în strânsă legătură cu viaţa universitară, este una corectă", a declarat primarul Gheorghe Nichita.

"Capgemini îşi desfăşoară activitatea în peste 30 de ţări şi are aproximativ 90.000 de angajaţi. Veniturile globale ale companiei se ridică la 8,7 miliarde euro. Vom deschide un centru de resurse externe la Iaşi şi vom externaliza servicii de IT. Vom angaja peste 250 de persoane la început, numărul lor putându-se ridica până la 500. Avem deja foarte multe interviuri la care s-au înscris persoane foarte bine pregătite, cunoscătoare de limbi străine", a spus şi Mălina Iancovici, reprezentantul "Capgemini Services" România SRL.

"Capgemini" va angaja în special tineri absolvenţi şi entry-level, care vor lucra pentru doi clienţi din afara României ai companiei. Noul centru tehnologic din Iaşi va oferi "first line IT help desk support", inclusiv servicii de gestionare a proceselor şi asistenţă tehnică.

Compania este prezentă în România din 2006, deocamdată printr-un birou deschis la Bucureşti, căruia i se va adăuga din toamnă şi reprezentanţa de la Iaşi. "Capgemini" este unul dintre liderii mondiali în consultanţă, tehnologie, outsourcing şi "local professional services", operează în peste 30 de ţări, sediul principal al companiei fiind la Paris.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb