Cartel Alfa: Nu sînt justificate măririle de preţ la energie

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 23 mai 2005

CNS Cartel Alfa este îngrijorată faţă de modul în care Guvernul promovează diferite politici care au drept efect scăderea nivelului de trai al sindicaliştilor, a declarat Bogdan Iuliu Hossu, preşedintele CNS Cartel Alfa, citat de Rompres.

Nemulţumit de activitatea Guvernului şi de modul în care aplică politicile sociale, liderul CNS Cartel Alfa a trimis o scrisoare deschisă premierului, Camerei Deputaţilor, Senatului şi Preşedinţiei. "Introducerea de accize la energia electrică, taxa de consum de gaz metan şi creşterea nejustificată a preţurilor la utilităţi au ca efect creşterea inflaţiei şi a preţurilor. Aceste costuri sunt din ce în ce mai greu de suportat de marea masă a salariaţilor ale căror venituri rămîn la un nivel foarte scăzut", apreciază Bogdan Iuliu Hossu.

Hossu, vorbind în numele sindicaliştilor, a atras atenţia autorităţilor că "nu sunt justificate creşterile de preţ la energie, atît timp cît la ora actuală preţul energiei electrice în România îl depăşeşte pe cel din ţările care sunt acum membre ale UE cum ar fi Cehia sau Ungaria".

Privatizarea distribuţiilor de utilităţi are, în acelaşi timp, drept consecinţă creşterea preţurilor la aceste produse, în ciuda scăderii cursului de schimb. Totodată, creşterile nejustificate de preţuri au efecte negative şi asupra capacităţii unităţilor economice de a rezista pe piaţă fapt ce conduce la pierderea a numeroase locuri de muncă, consideră sindicatele.

CNS Cartel Alfa a solicitat premierului, preşedinţilor celor două Camere, cît şi preşedintelui României să demareze de urgenţă discuţii cu actorii sociali pentru a găsi măsurile de rezolvare a problemelor privind creşterea nejustificată a preţurilor la utilităţi - energie electrică, gaz metan, energie termică - ; înmulţirea taxelor indirecte; politica cursului de schimb.

Bogdan Hossu a avertizat că "nerezolvarea acestor probleme pe calea dialogului şi a negocierii va acutiza starea de nemulţumire a populaţiei ceea ce va conduce la declanşarea unor acţiuni de protest, cu consecinţe negative majore atît în plan social, cît şi economic".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb