Cartel ALFA pichetează Ministerul Muncii, în semn de protest faţă de creşterea insuficientă a salariului minim

J.P.
Miscellanea / 29 decembrie 2020

Cartel ALFA pichetează Ministerul Muncii, în semn de protest faţă de creşterea insuficientă a salariului minim

Confederaţia Naţională Sindicală (CNS) "Cartel ALFA" organizează marţi o acţiune de pichetare în faţa sediului Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, ca reacţie faţă de nivelul insuficient până la care Guvernul a decis creşterea salariului minim brut pentru anul 2021, potrivit unui comunicat al organizaţiei sindicale, citat de Agerpres.

"40 de lei în plus la salariul minim, cât a anunţat Guvernul, nu acoperă nici măcar cheltuielile suplimentare pentru măşti şi alte elemente de protecţie individuală. (...) Confederaţia Naţională Sindicală 'Cartel ALFA' (...) decide declanşarea unei serii de acţiuni de protest, având ca scop creşterea veniturilor lucrătorilor. Acţiunile de protest debutează marţi, 29 decembrie 2020 ora 10.00 printr-o acţiune de pichetare a Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale!", se menţionează în comunicatul organizaţiei sindicale.

CNS "Cartel ALFA" consideră că majorarea insuficientă a salariului minim reprezintă un furt din munca lucrătorilor.

"Preţurile au crescut şi vor continua să crească. La fel şi productivitatea a crescut. În 2020 productivitatea a crescut cu 4,4%, deşi creşterea de anul trecut a salariului minim s-a bazat pe o estimare de 3,9%. În prezent, în România, productivitatea este la jumătate din media uniunii Europene, pe când salariile sunt doar la un sfert. (...) Guvernul refuză să ia act de aceste evoluţii şi să le transpună legislativ prin ajustarea corespunzătoare a salariului minim. Menţinerea acestui nivel al salariului minim, fără măsuri de îngheţare a preţurilor, este un furt din munca lucrătorilor, în beneficiul acţionarilor şi capitalului", se precizează în comunicatul organizaţiei sindicale.

Guvernul a anunţat luni că a decis majorarea salariului minim brut de la 2.230 de lei până la 2.300 de lei, începând cu 1 ianuarie 2021.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Administrația Firea: 74 de milioane€ - concerte și luminițe, rețeaua de termoficare - 15 milioane€

    DE MIRUNA MOLDOVEANU | Actualizat: 29.12.2020 - 00:10 

    PMB 

    CONCERTE 

    CHEL TUIELI 

    SPECTACOLE 

    ILUMINAT FESTIV 

    ADMINISTRAȚIA FIREA 

    LUMINIȚE 

    FESTIVALURIPrimăria Capitalei și mulțimea de instituții și companii municipale din subordinea ei au cheltuit 74 de milioane de euro în ultimii 4 ani pentru iluminatul festiv și organizarea de concerte, spectacole, festivaluri și alte evenimente, potrivit G4 Media. 

    SHARE 

    În ce privește rețeaua de termoficare a orașului, Primăria Capitalei a cheltuit efectiv 15 de milioane de euro pentru reparații și înlocuirea țevilor din rețeaua de termoficare a orașului. Primăria a cheltuit însă 784 de milioane de euro, pentru subvenționarea agentului termic pentru populație. De remarcat că, în mandatul de primar al Gabrielei Firea, Primăria București a încheiat mai multe contracte pentru proiectarea și executarea lucrărilor de reparații la rețeaua de termoficare, dar sumele cheltuite efectiv – potrivit instituției, sunt de 15 milioane de euro. 

    1. Care-i legatura cu articolul?

      Bun, acum prezinta-ne situatia din mandatele 1992 - 2008, Lis, Halaicu, Ciorbea, basescu, Videanu, adica cand PNL-ul, gasea bani doar de panselute si borduri

      nu ti place articolul prietene, lucrezi de asuzi in primaria Capitalei? Pt a mai vedea boborul furtisagurile firmelor de partide hoate din tara asta condusa numai de hoti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb