"Cartel Alfa" reclamă presiuni asupra angajaţilor membri de sindicat din Wizz Air

A.C.
Companii #Aeronautică / 19 noiembrie 2014

Confederaţia Naţională Sindicală (CNS) "Cartel Alfa" reclamă presiuni asupra angajaţilor Wizz Air care sunt membri de sindicat, precum şi concedieri abuzive, ameninţând cu procese, arată un comunicat remis redacţiei.

CNS Cartel Alfa a cerut companiei Wizz Air să respecte dreptul legal la asociere şi să înceteze presiunile asupra sindicatului, precizând că membrii de sindicat au fost supuşi de conducerea companiei unor presiuni puternice pentru a desfiinţa sindicatul.

Potrivit sursei citate, Aerolimit Professional este un sindicat care reprezintă personalul navigant al companiei Wizz Air Ungaria, constituit legal şi afiliat la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Aeroporturi, membră a CNS "Cartel Alfa".

"Încă de la momentul notificării oficiale a angajatorului, Wizz Air Hungary Kft Budapest, sindicatul a fost ţinta unui atac fără precedent din partea conducerii, cu scopul desfiinţării acestuia. Presiunea extraordinară a managementulului companiei pentru dizolvarea sindicatului a creat o situaţie în care legea din România, drepturile constituţionale şi convenţiile internaţionale la care România este parte, sunt ignorate şi încălcate flagrant. La o lună după momentul anunţării existenţei sindicatului, pe data de 6 octombrie 2014, liderul de sindicat, Constantin Mircea, a fost concediat abuziv. Vicepreşedintelui şi secretarului sindicatului le-a fost anulat programul de zbor sub pretextul exprimat verbal că tensiunea generată de implicarea în activitatea sindicală i-a transformat într-un < pericol pentru siguranţă în timpul zborurilor >", arată sursa citată.

Sindicaliştii susţin că cei din conducerea companiei, inclusiv directorul general executiv (CEO) J. Varadi, a făcut o vizită la Otopeni, în timpul căreia a reiterat faptul că nu va accepta niciun sindicat în interiorul companiei şi că iniţiatorii au la dispoziţie o săptămână pentru a-l dizolva, în caz contrar ameninţând cu luarea de măsuri.

"Măsurile nu s-au lăsat aşteptate, culminând cu concedierea la data de 4 noiembrie a 19 angajaţi, membri de sindicat (majoritatea membri fondatori), pe motivul reorganizării nevoilor operaţionale ale bazei în timpul programului de iarnă. Presiunea generată asupra angajaţilor de această poziţie a conducerii şi de acţiunile sale de hărţuire a salariaţilor este imensă, foarte mulţi salariaţi temându-se pentru slujbele lor", potrivit comunicatului.

În acest context, CNS "Cartel Alfa" cere companiei aeriene să acţioneze în cadrul legal, respectând dreptul la asociere, să recunoască sindicatul şi să demareze un dialog cu reprezentanţii acestuia. În acelaşi timp, confederaţia precizează că a cerut sprijinul şi solidaritatea organizaţiilor sindicale internaţionale pentru a determina compania să recunoască dreptul propriilor angajaţi de a se asocia în sindicat.

"Dispreţul companiei faţă de lege, drepturile angajaţilor şi dialog dă dreptul sindicatului să acţioneze în instanţă pentru stoparea abuzurilor împotriva sindicatului şi a reprezentanţilor săi", se mai arată în comunicat.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb