Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti va fi reorganizată pînă la sfîrşitul acestui an

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 17 august 2005

Reorganizarea Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) va fi încheiată pînă la sfîrşitul acestui an, a anunţat ieri noul preşedinte-director general al acestei instituţii, dr. Cristian Toma, în cadrul unei conferinţe de presă în care a prezentat modificările din structura CASMB şi planul de acţiune pentru 2005.

Printre obiectivele pe termen scurt incluse în planul de management care i-a adus lui Cristian Toma numirea la conducerea CASMB se numără elaborarea regulamentului de organizare şi funcţionare, conform noii organigrame, şi organizarea de concursuri pentru ocuparea de urgenţă a posturilor de conducere vacante. În prezent, doar 61% dintre acestea sunt acoperite cu personal de specialitate.

De asemenea, conducerea CASMB vizează iniţierea procedurii de selecţie a consultantului pentru achiziţionarea şi implementarea sistemului de management al calităţii certificat ISO 2001 la nivelul casei de sănătate Bucureşti.

Pentru o mai bună informare a asiguraţilor, CASMB va derula în ultimul trimestru al anului o campanie privind drepturile şi obligaţiile acestora, în condiţiile în care s-a constatat că, după şase ani de la înfiinţarea caselor de sănătate, asiguraţii nu îşi cunosc încă drepturile, a subliniat dr. Cristian Toma.

Noul director general al CASMB urmăreşte totodată ca instituţia pe care o conduce să aibă un sediu propriu pînă la finele lui 2006, întrucît din 1999 pînă în prezent s-au cheltuit 47 miliarde de lei din banii asiguraţilor pentru chirii.

În opinia dr. Cristian Toma, aceste măsuri vor permite trecerea, începînd cu anul 2006, la o etapă calitativ superioară de administrare a Fondului Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi de control al calităţii serviciilor medicale furnizate.

"Ministerul Sănătăţii ar trebui să propună o nouă lege a spitalelor, întrucît există puţine posibilităţi de verificare atît a modului în care sunt cheltuiţi banii asiguraţilor, cît şi a calităţii serviciilor oferite. În lipsa unor standarde de calitate, CASMB nu poate efectua controale", a afirmat Cristian Toma, citat de Rompres.

El a semnalat că nu există nici un sistem de evaluare a activităţii directorilor de spital şi că mai multe unităţi sanitare au raportat, pe parcursul a doar cîteva zile, cifre diferite privind cheltuielile.

Prin reorganizarea CASMB a fost creat un nou departament de planificare, dezvoltare şi relaţii cu furnizorii, condus de dr. Adina Geană, care are drept scop elaborarea unei modalităţi de contractare mai riguroasă şi transparentă a serviciilor de sănătate, ca şi o mai bună planificare a bugetului. "Criza din sistemul de sănătate ori este creată artificial, ori cheltuim banii ineficient, pentru că în 2005 există de cinci ori mai mulţi bani decît în 1999", a afirmat preşedintele CASMB. Cristian Toma a mai declarat că nu există o criză a medicamentelor compensate, întrucît acestea se eliberează în 80% din farmaciile din Bucureşti, dar cele aflate în zonele centrale epuizează plafonul de medicamente foarte repede.

Bugetul pentru medicamente al CASMB pentru 2005 este de 1.800 miliarde lei vechi, din care numai datoriile din 2004 la farmacii se ridică la 800 de miliarde lei vechi. Cu toate acestea, Cristian Toma speră să găsească soluţii pentru rezolvarea pînă la sfîrşitul anului a problemei datoriilor din 2004. CASMB primeşte bani pe măsură ce aceştia sunt recuperaţi de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb