Cât ne costă intervenţiile greşite în agricultură

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 29 iunie 2010

Pe lângă plăţile în agricultură, APIA a plătit despăgubiri la decizia instanţelor de judecată de peste 200.000 euro

Instanţele de judecată au obligat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) să plătească, anul trecut, despăgubiri în valoare de 954,920 lei (peste 200.000 euro) beneficiarilor de subvenţii care au dat în judecată instituţia, conform datelor APIA, remise la solicitarea redacţiei.

"Despăgubirile la care a fost obligată APIA în anul 2009, reprezentând subvenţii de la bugetul naţional şi din fonduri comunitare însumează 954,920 lei", se arată într-un document al APIA (care prezintă situaţia doar pentru APIA centru).

67,5% din totalul acţiunilor des-chise în instanţă decurg din acordarea subvenţiilor din fonduri comunitare, în timp ce diferenţa de 32,5% se referă la subvenţiile acordate de la bugetul naţional.

"Suma reprezentând cheltuielile de judecată aferente anului 2009 se ridică la 20.818 lei, iar suma la care a fost obligată APIA cu titlul de cheltuieli de judecată de la începutul anului şi până în prezent este de 5.352 lei", au precizat reprezentanţii APIA.

De la începutul anului şi până în prezent, împotriva instituţiei au fost deschise 102 acţiuni în instanţă, în condiţiile în care, întreg anul trecut, numărul acestora a fost de 145. Ceea ce arată că, foarte probabil, numărul de procese deschise de beneficiarii de subvenţii ar putea să fie anul aces-ta mai mare decât cel din 2009. De altfel, din cele 102 litigii pe rol, APIA a obţinut soluţii nefavorabile în două litigii care au ca obiect acordarea de subvenţii de la bugetul naţional şi din fonduri comunitare.

Reprezentanţii APIA au precizat că situaţia litigiilor de la centru vine în contextul în care întreaga instituţie a făcut plăţi, anul trecut, de peste un miliard de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Iertati-ma domnilor redactori, dar citesc articolul dumneavoastra imediat dupa unul din alt cotidian unde se arata cum fiecaruia din reprezentantii in CA-ul unei banci de stat instanta le-a acordat pentru ca a fost schimbat din fubctie cate o suma mai mare decat toate sumele pe care spuneti dumneavoastra ca s-au judecat anul trecut 145 de oameni !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb