CE plăteşte 47 milioane euro pentru drumul ce leagă Craiova de Calafat

A.C.
Fonduri Europene #Construcţii / 5 iunie 2014

CE plăteşte 47 milioane euro pentru drumul ce leagă Craiova de Calafat

Comisia Europeană (CE) a aprobat alocarea a 47 milioane euro din Fondul European de Dezvoltare Regională pentru dezvoltarea drumului naţional DN56 ce leagă Craiova de Calafat, în partea de sud-vest a României.

Drumul face parte din Reţeaua Transeuropeană de Transport (TEN-T) şi este singura conexiune dintre Craiova şi podul Calafat-Vidin, ce leagă regiunile învecinate din Bulgaria şi România.

Podul Calafat-Vidin, denumit şi "Podul Noua Europă", are importanţă strategică pentru UE, transmite un comunicat CE, el reprezentând o legătură "vitală" din ruta prioritară ce porneşte din Europa de nord, traversează Europa centrală, România şi Bulgaria, pentru a ajunge în Grecia.

Pentru construirea podului, investiţiile UE s-au ridicat la 106 milioane de euro, acesta fiind cel de al doilea pod care leagă România de Bulgaria în intervalul de 630 km de graniţă dintre cele două ţări.

În urma aprobării, comisarul pentru politica regională Johannes Hahn a declarat: "Îmbunătăţirea conexiunii cu podul Calafat-Vidin în partea română va crea oportunităţi importante de dezvoltare a afacerilor, cercetării, comunităţilor locale şi serviciilor publice, atât în regiunea de frontieră română, cât şi în cea bulgară. Modernizarea căii de transport va reduce semnificativ durata călătoriei atât pentru pasageri, cât şi pentru mărfuri, stimulând dezvoltarea economică a României şi Bulgariei".

Proiectul "Reabilitarea drumului naţional DN56 Craiova-Calafat" are ca scop modernizarea unei porţiuni de 80 km din acest drum care leagă oraşele Craiova şi Calafat. Investiţia se încadrează în axa prioritară 2 "Convergenţă" a Programului Operaţional Sectorial de Transport al României.

UE va finanţa proiectul, prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regională, suma alocată fiind de 47 milioane de euro dintr-o investiţie totală de 55,4 milioane de euro. În faza de implementare a proiectului, se preconizează că vor fi create 270 de locuri de muncă.

Proiectul este considerat un "proiect major", investiţia totală (inclusiv TVA) ridicându-se la peste 50 milioane de euro.

"Proiectul face astfel obiectul unei decizii speciale a Comisiei Europene, în condiţiile în care alte tipuri de proiecte sunt aprobate la nivel naţional sau regional", potrivit comunicării Comisiei.

României i-au fost alocate fonduri în valoare de aproximativ 19,7 miliarde de euro în cadrul politicii de coeziune în perioada 2007-2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb