CEA MAI MARE BURSĂ DE CRIPTOMONEDE DIN COREEA DE SUD Bithumb a fost victima unui atac cibernetic

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 iulie 2017

Conform unui raport local neconfirmat, un membru ar fi pierdut 1,04 milioane de dolari

Cea mai mare bursă de Bitcoin şi Eter din Coreea de Sud, Bithumb, este subiectul unei investigaţii după ce a recunoscut că unul dintre computerele angajaţilor săi a suferit un atac cibernetic, potrivit presei internaţionale.

Cu o cotă de 75,7% raportată la volumul pieţei Bitcoin din Coreea de Sud, Bithumb este una dintre cele cinci mari burse de criptomonede din lume şi găzduieşte peste 13.000 de unităţi Bitcoin, tranzacţionând zilnic aproximativ 10% din volumul schimburilor criptomonedei la nivel mondial, precizează bravenewcoin.com.

Hackerii au reuşit să obţină informaţiile personale de la 31.800 de utilizatori ai site-ului Bithumb, inclusiv numele lor, numerele de telefon mobil şi adresele de e-mail. Casa de schimb susţine că acest număr reprezintă aproximativ trei procente din clienţii săi.

Korea Internet and Security Agency, un supraveghetor autorizat, a lansat o investigaţie asupra cazului, conform agenţiei de presă coreene Yonhap.

Conform BBC, atacul s-a produs în luna februarie şi se presupune că a fost implicat un computer personal al unui angajat.

Deşi un anunţ publicat pe site-ul companiei informa că datele obţinute de atacatori nu conţin parole, zeci de clienţi au raportat că au primit apeluri şi mesaje în luna iunie, care i-au convins să-şi împărtăşească codurile de autentificare ale conturilor.

Bithumb a promis iniţial să acopere pierderile de până la 100.000 de woni (86 dolari) per client. Ulterior, operatorii Bithumb au afirmat, citaţi de coindesk.com: "Pentru membrii care suferă daune suplimentare din cauza acestui incident, vom compensa întreaga sumă a daunelor într-un mod responsabil".

Conform unui raport local neconfirmat, un membru pretinde că a pierdut 1,2 miliarde de woni (1,04 milioane de dolari).

Investigaţia are loc în timp ce Coreea de Sud a înfiinţat o echipă de lucru pentru a determina dacă criptomonedele ar trebui să fie reglementate, scrie Bitcoin.com. Echipa a fost formată în urma anunţului făcut de Park Yong-jin, membru al Adunării Naţionale din Coreea de Sud, conform căruia urmează pregătirea unui proiect de lege care să ofere un cadru legal pentru monedele digitale.

În prezent, monedele virtuale nu sunt reglementate de autorităţile financiare din Coreea de Sud, iar eforturile depuse pentru soluţionarea cazului au făcut puţine progrese.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb