CEA MAI MARE OFERTĂ PUBLICĂ INIŢIALĂ DIN SECTORUL HOTELIER "Hilton" vrea să obţină 2,4 miliarde dolari din listare

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 decembrie 2013

Grupul "Hilton" a avut vânzări de 9,3 miliarde dolari în 2012.

Grupul "Hilton" a avut vânzări de 9,3 miliarde dolari în 2012.

Grupul hotelier american "Hilton Worldwide Holdings" Inc, controlat de fondul de investiţii "Blackstone Group" LP din 2007, vrea să obţină până la 2,4 miliarde de dolari din oferta publică iniţială pe care urmează să o lanseze.

Conform documentelor depuse la autoritatea pieţei americane de capital, "Hilton" va oferi 112,8 milioane de acţiuni, la un preţ cuprins între 18 şi 21 de dolari. "Hilton", cea mai mare companie hotelieră din lume, cu peste 4.000 de proprietăţi, vrea să utilizeze sumele rezultate din listare pentru plata datoriilor.

Din cele peste 112 milioane de acţiuni care vor fi vândute, 64,1 milioane aparţin "Hilton". "Blackstone", care a decis să listeze compania hotelieră, nu va înstrăina nimic din deţinerea sa. Fondul american i-a refinanţat lanţului hotelier datorii de aproximativ 13 miliarde dolari şi vrea să profite de momentul actual în care preţurile acţiunilor americane sunt la nivel record.

Oferta publică iniţială a grupului "Hilton" va fi cea mai mare operaţiune de acest fel derulată de o companie hotelieră, respectiv a treia ca valoare ce are loc în SUA, în cursul acestui an. Până în prezent, cea mai valoroasă listare a unei companii hoteliere a fost cea a grupului "Hyatt Hotels" Corp., care, în noiembrie 2009, a strâns 1,09 miliarde dolari din oferta publică iniţială.

Acţiunile "Hilton" vor fi listate la New York Stock Exchange, sub simbolul HLT. "Deutsche Bank" AG, "Goldman Sachs Group" Inc., "Bank of America" Corp. şi "Morgan Stanley" sunt băncile care administrează oferta.

"Hilton", grup care reuneşte zece branduri, printre care Waldorf Astoria, DoubleTree, Homewood Suites sau Hampton Inn, a realizat un profit net de 352 milioane de dolari anul trecut, mai mare cu 39% comparativ cu 2011.

"Blackstone", care nu vinde în mod direct nici o acţiune "Hilton", va avea o deţinere de aproape 76,2% (750,6 milioane de titluri) din lanţul hotelier, după listare, cotă evaluată la 14,6 miliarde dolari, conform preţului mediu al intervalului stabilit pentru oferta publică iniţială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb