Certificările pentru cele mai noi tehnologii şi limbile străine rare, atuurile pentru o angajare sigură în IT

E.D.
Companii #IT / 6 noiembrie 2014

Pentru o angajare sigură într-o companie mare de IT, specialiştii ar trebui să deţină certificări pentru cele mai noi tehnologii de pe piaţă şi să cunoască cel puţin o limbă străină, potrivit Stefanini România, subsidiara locală a Stefanini, unul dintre principalii jucători globali în externalizarea de servicii IT.

Deoarece cunoaşterea limbii engleze la un nivel avansat este deja un criteriu esenţial pentru angajare, cei care vorbesc încă o limbă străină, de preferinţă una mai puţin întâlnită, prezintă un avantaj important.

Având în vedere gradul mare de competitivitate de pe piaţa muncii în IT din România, Stefanini recomandă specialiştilor IT să obţină certificări pentru cele mai noi tehnologii, întrucât acest lucru le poate spori şansele de angajare.

"A avea o certificare pe o anumită tehnologie poate oferi numeroase oportunităţi specialiştilor IT care sunt interesaţi să îşi extindă aria de expertiză. Pot exista şi cazuri deosebite, în special în ceea ce priveşte platformele specializate, unde certificarea în sine este importantă pentru companie, deoarece poate fi o condiţie esenţială pentru participarea la o licitaţie de proiecte", a declarat Sabin Gîrlea, Application Development Division Director, Stefanini România.

Printre principalele certificări deţinute de specialiştii Stefanini România se numără Microsoft, Oracle, IBM, PHP, Alfresco, ServiceNow, SAP, Adobe, Project Management, Scrum Master, Testing, Cisco şi Business Intelligence.

Pe lângă abilităţile şi certificările în domeniul IT, cunoaşterea de limbi străine este, de asemenea, importantă pentru angajarea într-o companie de IT, iar avantajul competitiv este cu atât mai mare cu cât limba străină vorbită este mai puţin întâlnită. Prin urmare, cunoştinţele de limbi străine precum portugheza, rusa, bulgara sau greaca sunt foarte apreciate pe piaţa muncii în IT.

În prezent, compania are posturi deschise pentru specialişti suport IT care cunosc franceză, germană, spaniolă, maghiară, rusă sau engleză, în timp ce pentru divizia Application Development caută în special programatori specializaţi pe tehnologiile Java, .Net şi Mobile.

Stefaninieste o companie braziliană specializată în diverse industrii, ce oferă expertiză IT clienţilor din domenii precum servicii financiare, telecom, asigurări sau sectorul public.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cred ca nu ar fi rau daca ziarul Bursa ar anunta care articole sunt editoriale, adica publicitate mascata sub forma de articole, ca sa nu para ca publica articole manipulatorii de proasta calitate.

    Daca acea firma are nevoie de angajati si solicita "certificari" in anumite domenii, nu inseamna ca acelea sunt in mod automat "atuuri" pentru angajarile in toate firmele de IT din Romania sau ca toate firmele au nevoie de specialisti in acele tehnologii. 

    In plus, se spune despre certificari pentru anumite *tehnologii*, dar cand se enumera certificarile pe care le au angajatii acelei firme, se amintesc doar nume de firme, nu tehnologii, si inca ce firme, de rechini care incurajeaza coruptia ca Microsoft, IBM, Oracle etc. 

    Care sunt acele "noi tehnologii" create de Microsoft, Oracle sau IBM?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb