Certificatul de vaccinare agită apele în Parlamentul European

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 22 ianuarie 2021

Grupul Renew din Parlamentul European va introduce o rezoluţie pe subiectul certificatelor de vaccinare prin care să stabilească faptul că nedeţinerea unui astfel de document nu va atrage restrângerea unor drepturi, a declarat, ieri, deputatul european Dacian Cioloş, liderul grupului respectiv.

"Evităm să vorbim de paşaport de vaccinare, pentru că asta ar însemna anumite constrângeri la frontieră. Mai degrabă vorbim de nişte certificate. Noi ne-am dori chiar să vedem sub ce formă acest certificat nu constrânge anumite drepturi, dar oferă un avantaj de circulaţie celor care a făcut vaccinul. În locul unui astfel de test poate să fie o dovadă că ai făcut vaccinul şi atunci să nu mai faci test. O dovadă a călătoriei ar putea fi prezentarea unui test PCR sau a unui certificat de vaccinare. Trebuie să vedem cum pot fi integraţi cei care nu au făcut vaccinul, dar au făcut boala. Discuţiile sunt abia la început", a declarat Dacian Cioloş, pentru Digi 24.

El a menţionat că ţările din sudul Europei îşi doresc o dezbatere pe această temă în perspectiva viitorului sezon turistic.

"Pe noi ne interesează, dincolo de turism, cele trei milioane de români care lucrează în afara graniţelor, pentru a le asigura libera circulaţie. Este important să le dăm acest atu. Ideea pe care o propunem noi este să armonizăm certificatele de vaccinare pe care le au statele membre, acolo unde ele nu există să vedem cum pot fi create şi care să ateste vaccinarea cu un vaccin certificat în Uniunea Europeană. Unele state vaccinează cu vaccinuri care nu sunt certificate în UE", a precizat liderul Renew Europe.

În acelaşi sens s-a pronunţat şi deputatul european Rareş Bogdan, membru al grupului politic al PPE, care este de părere că nu trebuie introduse restricţii suplimentare cetăţenilor europeni.

"Discuţiile au fost foarte aprinse în grupurile PPE. O parte dintre lideri sunt principalii susţinători. E complicat şi restrictiv să spui paşaport. (...)

În cadrul grupului, premierul Greciei este principalul promotor al acestor certificate. Şi Sebastian Kurz (n.red. - cancelarul Austriei) susţine introducerea acestui paşaport/certificat de vaccinare. Mi-e teamă să nu fie o restricţie suplimentară. Trebuie să fim extrem de atenţi. Libertatea este scumpă şi libertatea a fost foarte greu de câştigat. Europa este un exemplu şi nu trebuie să facem din patria democraţiei oprelişti suplimentare. Cu cât mai puţine restricţii cu atât mai bine pentru cetăţeanul european", a afirmat Rareş Bogdan.

Liderii UE s-au reunit aseară, în sistem de videoconferinţă, într-o şedinţă a Consiliului European pentru a discuta despre coordonarea răspunsului la pandemia de COVID-19, inclusiv despre oportunitatea introducerii unor certificate de vaccinare. Referitor la acest subiect, preşedintele Klaus Iohannis a declarat recent că nu este de acord cu impunerea la nivel european a unor certificate în baza cărora cei vaccinaţi împotriva Covid-19 să poată călători.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cu sau fara atestat / adeverinta/ pasaport covid ,anticristul va venii!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb