CEZ doreşte să fie unic acţionar la Electrica Oltenia

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii #Fondul Proprietatea / 3 septembrie 2009

EZ are dreptul legal să deţină sută la sută din acţiunile Electrica Oltenia, conform contractului de privatizare.

EZ are dreptul legal să deţină sută la sută din acţiunile Electrica Oltenia, conform contractului de privatizare.

CEZ are dreptul legal să deţină sută la sută din acţiunile Electrica Oltenia, conform contractului de privatizare. Martin Pacovsky, COO al CEZ România, ne-a declarat: "CEZ Cehia a făcut o ofertă de achiziţionare a 49% din acţiunile Electrica Oltenia pentru că are acest drept legal, conform contractului de privatizare. Nu este problema noastră cum rezolvă statul român cererea salariaţilor Electrica de cumpărare a 10% din acţiunile filialei Oltenia. Nu comentăm această situaţie şi disputa dintre salariaţi şi autorităţi. Noi ştim că avem dreptul legal să fim unicul acţionar al Electrica Oltenia şi ne-am exercitat acest drept".

Domnia sa ne-a spus că deţinerea a sută la sută din acţiunile Electrica Oltenia face parte din strategia CEZ de îmbunătăţire a profitabilităţii. Oficialul CEZ România ne-a mai declarat: "Să fim unic acţionar la Electrica Oltenia este un avantaj din punct de vedere al îmbunătăţirii profitabilităţii. Acest lucru nu înseamnă că am avut probleme, până acum, cu Fondul Proprietatea şi Electrica SA, în calitatea lor de acţionari minoritari. Am colaborat foarte bine cu acţionarii minoritari în deciziile de investiţii şi de dezvoltare a Electrica Oltenia". Martin Pacovsky a încheiat spunând că CEZ a înaintat o ofertă financiară bună pentru achiziţia acţiunilor deţinute de Fondul Proprietatea şi Electrica SA la Electrica Oltenia. Domnia sa nu a dorit să ne precizeze ce sumă a oferit grupul CEZ pentru preluarea a 49% din acţiunile filialei Oltenia.

Adriean Videanu, ministrul Economiei, a precizat, recent, că CEZ a oferit peste 300 milioane euro ca să devină unic acţionar la Electrica Oltenia.

Asociaţiile salariaţilor din Electrica au anunţat recent că, din cauza unei chichiţe legislative, riscă să rămână fără dreptul de a achiziţiona 10% din acţiunile Electrica Oltenia. Salariaţii au cerut autorităţilor rezolvarea urgentă a acestei probleme până la finalizarea negocierilor cu CEZ. Asociaţiile salariaţilor vor să dea instituţiile statului în judecată dacă va fi refuzată oferta lor de cumpărare a 10% din acţiunile filialei Oltenia.

Pachetul majoritar de acţiuni al Electrica Oltenia a fost preluat de CEZ, în urma privatizării societăţii. După desfăşurarea procesului de separare a activităţilor, Electrica Oltenia a dispărut ca entitate juridică şi au fost înfiinţate societăţile CEZ Distribuţie, CEZ Vânzare, CEZ Trade şi CEZ Servicii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb