China îndeamnă să se dezbată la ONU ridicarea sancţiunilor impuse Coreeii de Nord

L.A.
Internaţional / 2 martie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

China a îndemnat ieri să se discute la ONU despre o ridicare a sancţiunilor economice impuse Coreei de Nord, după eşecul summitului de la Hanoi între preşedintele american Donald Trump şi disctatorul nord-coreean Kim Jong Un, relatează AFP.

Atât Statele Unite, cât şi Coreea de Nord "apreciază că ridicarea sancţiunilor este un element important în procesul denuclearizării", a subliniat un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Lu Kang.

"Aceste două dosare (ridicarea sancţiunilor şi dezarmarea nucleară) trebuie să fie abordate în mod simultan şi rezolvate împreună", a subliniat el într-o conferinţă de presă obşinuită.

Coreea de Nord a propus ieri, noi discuţii Statelor Unite, după eşecul spectaculos al summitului Trump-Kim în Vietnam, care s-a încheiat ieri fără declaraţia comună prevăzută iniţial.

Donald Trump a dat vina eşecului pe Phenian, afirmând că delegaţia nord-coreeană a cerut ridicarea tuturor sancţiunilor.

Însă Nordul a anunţat că a cerut doar o ridicarea "parţială".

Subliniind "evoluţia pozitivă a situaţiei în peninsulă, mai ales măsurile nord-coreene în domeniul denculearizării", Lu Kang a îndemnat Consiliul de Securitate al ONU "să angajeze discuţii" pe tema sancţiunilor.

Este necesar ca ONU "să ajusteze sancţiunile conform principiului reciprocităţii sincrone", a sugerat el.

De asemenea, însărcinatul cu probleme diplomatice de cel mai înalt rang în cadrul Partidului Comunist Chinez (PCC) Yang Jiechi a discutat ieri, la telefon, cu secretarul de Stat american Mike Pompeo, a anunţat într-un comunicat Ministerul chinez de Externe.

Pompeo a dat asigurări că Washingtonul va păstra contactul cu Phenianul şi "apreciază mult rolul pozitiv jucat de China în problema peninsulei coreene", precizează Beijingul în comunicat.

Yang Jiechi i-a îndemnat pe americani şi nord-coreeni "să continue să facă progrese în negocierile de pace" şi a dat asigurări că Beijingul "va continua să joace un rol constructiv".

Kim Jong Un, care se află într-o vizită oficială până astăzi, urmează să ia trenul către ţara sa, prin China.

Însă există în continuare îndoieli cu privire la o eventuală întâlnire a lui Kim cu preşedintele chinez Xi Jinping, cu care s-a întâşnit în patru rânduri în ultimul an.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb