China: "Nu vom permite război în Coreea de Nord"

E.D.
Internaţional / 9 martie 2014

China: "Nu vom permite război în Coreea de Nord"

China a stabilit, ieri, "linie roşie" (relaţie directă) cu Coreea de Nord, arătând că nu va permite haos sau război în peninsula coreeană şi că pacea poate fi obţinută numai prin denuclearizare, informează Reuters.

China este cel mai important susţinător diplomatic şi economic al Coreei de Nord, deşi răbdarea Beijingului faţă de Phenian a fost sever testată în urma a trei teste nucleare şi a numeroase lansări de rachete, notează agenţia de presă.

"Peninsula Coreeană este chiar la uşa cu China. Nu vom permite război sau instabilitate în peninsulă", a declarat Ministrul de externe chinez Wang Yu reporterilor.

Wang a solicitat tuturor părţilor să "exercite reţinere", adăugând că "pacea autentică şi de durată" în peninsulă este posibilă doar prin denuclearizare.

Secretarul de stat american John Kerry a vizitat China, luna trecută, şi a declarat, după discuţiile purtate la Beijing, că între SUA şi China au avut loc consultări privind modurile specifice de a presa Coreea de Nord să renunţe la programul său nuclear.

Ţările occidentale şi experţi independenţi au acuzat China că eşuează în a pune în aplicare sancţiunile ONU în mod corespunzător în Coreea de Nord, inclusiv măsurile punitive adoptate după al treilea test nuclear al Phenianului din luna februarie a anului trecut.

Wang a reiterat apelurile Chinei pentru o reluare a negocierilor dintre Coreea de Nord, Coreea de Sud, Statele Unite, Japonia, Rusia şi ţara gazdă, China.

"Confruntarea poate aduce doar tensiune, iar războiul poate provoca numai dezastru", a spus Wang. "Dialogul este mai bun decât ambele variante menţionate anterior, şi mai bine îl iniţiem acum, decât atunci când va fi prea târziu", a adăugat acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb