China vrea să scape de surplusul de porumb prin pungi şi farfurii de plastic biodegradabil

Jose Fierro
Internaţional / 29 ianuarie 2017

China vrea să scape de surplusul de porumb prin pungi şi farfurii de plastic biodegradabil

Planul autorităţilor chineze de a scăpa de stocurile uriaşe de porumb prin utilizarea acestuia drept materie primă pentru industria plasticului biodegradabil ar putea fi o decizie radicală pentru industria chineză de acid polilactic (PLA), informează Reuters.

După ce mai mulţi ani a cumpărat porumb pentru a-i ajuta pe fermieri, Beijingul caută acum o modalitate prin care să scape de stocurile care ar putea hrăni cei 1,4 miliarde de locuitori ai Chinei mai mult de un an.

Guvernul central este de părere că o soluţie ar putea fi industria de acid polilactic, care transformă amidonul din porumb în produse din plastic biodegradabil precum pungi şi farfurii, potrivit Agerpres.

Administraţia de stat pentru cereale din China a anunţat această strategie într-un document pe următorii cinci ani publicat la finele lunii decembrie, care include şi creşterea producţiei de etanol şi utilizarea porumbului ca furaje pentru animale. Administraţia nu a oferit însă şi detalii cu privire la modul în care va fi implementat planul, care ar putea influenţa preţurile la porumb într-un moment în care există o supraofertă mondială.

Dacă va avea succes, crearea unei industrii naţionale de acid polilactic ar ajuta la reducerea stocurilor de porumb iar pe termen lung ar putea permite producătorilor chinezi să-şi majoreze prezenţa pe piaţa globală de plastic biodegradabil, contestând poziţia de lider a unor firme precum "NatureWorks LLC", un joint venture între "Cargill" şi "PTT Global Chemical". Potrivit estimărilor analiştilor de la "China Research & Intelligence", piaţa globală a produselor din PLA ar urma să crească până la 800.000 de tone în 2020 de la 200.000 de tone în 2012, iar jumătate din piaţa globală va fi în Asia.

Cu toate acestea, unii analişti sunt sceptici că accentul pus pe acid polilactic va rezolva problema stocurilor de porumb ale Chinei, apreciind că va dura prea mult şi va fi nevoie de investiţii semnificative, iar la final măsura nu va avea un impact semnificativ asupra stocurilor de porumb. De exemplu, este nevoie de trei tone de porumb pentru a produce o tonă de PLA. Având în vedere capacitatea actuală de producţie de PLA a Chinei, ar fi nevoie de 400 de ani pentru a scăpa de întregul stoc de porumb.

O altă problemă o reprezintă preţul. O pungă de plastic biodegradabil costă 40-50 de cenţi, dublu faţă de preţul unei pungi de plastic obişnuite, ceea ce reprezintă o provocare când vine vorba să convingi supermarketurile să utilizeze plastic biodegradabil. În plus, gradul de conştientizare al publicului faţă de pericolul pentru mediu de pe urma pungilor de plastic obişnuite este limitat în afara marilor oraşe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb