Chişinăul cere ambasadei ruse explicaţii cu privire la exerciţiile militare repetate în Transnistria

Ziarul BURSA #Internaţional / 19 august 2016

Un reprezentant al Ambasadei Rusiei la Chişinău a fost convocat miercuri la Ministerul de Externe al Republicii Moldova pentru a oferi explicaţii în legătură cu aplicaţiile militare repetate ale Grupului Operativ de Trupe Ruse (GOTR), desfăşurat în Transnistria, în comun cu structurile de forţă ale Tiraspolului, pentru "contracararea unor ameninţări teroriste", a relatat Radio Chişinău, potrivit Agerpres.

Astfel de acţiuni în care sunt implicate forţe militare străine, aflate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, şi subdiviziuni militare şi paramilitare ale unei entităţi pseudostatale nerecunoscute de nimeni (Transnistria) sunt provocatoare şi inadmisibile, reprezintă o sfidare la adresa mecanismelor de pacificare din regiune şi subminează suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, menţionează Ministrul moldovean de Externe, conform postului de radio citat.

În acest context, MAE moldovean subliniază necesitatea retragerii forţelor militare şi a muniţiilor ruseşti de pe teritoriul Republicii Moldova şi a transformării actualei operaţiuni de menţinere a păcii din stânga Nistrului într-o misiune civilă multinaţională cu mandat internaţional.

Biroul pentru Reintegrare din cadrul guvernului de la Chişinău şi-a exprimat de asemenea îngrijorarea în legatură cu noile aplicaţii militare, care au avut loc în apropiere de Tiraspol în zilele de 16 şi 17 august 2016, organizate de aşa-zisele structuri de forţă transnistrene în comun cu GOTR. Într-un comunicat de presa, Biroul pentru Reintegrare califica aceste acţiuni drept ilegale şi inadmisibile pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel de manevre militare, care se desfăşoară frecvent în ultima perioadă, denotă existenţa unei interacţiuni consolidate între efectivele militare ale Federaţiei Ruse şi cele ale aşa-ziselor structuri de forţă transnistrene, remarcă oficiali de la Chişinău.

Aplicaţiile, desfăşurate într-o localitate de lângă Tiraspol, au fost urmărite personal de aşa-numitul premier al regiunii separatiste, Pavel Procudin, transmite agenţia de presă moldoveană Infotag, citând presa transnistreană.

Potrivit autorităţilor de la Chişinău, participarea unor lideri ai administraţiei de la Tiraspol la aceste manevre relevă o anumită tensionare a situaţiei din regiune.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sunt doar "pentru contracararea unor ameninţări teroriste". Nu se duc oare "lupte" cu forte "expansionist-terorist-imperia liste" in tara "vecina si prietena" Ucraina, in zona SE, "ATO" ? Dupa ce ca-i apara "de Est", mai pun si intrebari "de baraj"! Pe teritoriul Rep.Moldova sunt intradevar subdiviziuni ale unor "forte militare straine" care vor sa "transforme actuala operaţiune de menţinere a păcii din stânga Nistrului" in altceva ... a doua zona ATO, poate?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb