CIOLOŞ: "Megaafacerea Romexpo, primul tun PSD-PNL-UDMR chiar înainte de a definitiva noul guvern"

J.P.
Politică / 10 noiembrie 2021

"Megaafacerea Romexpo, primul tun PSD-PNL-UDMR chiar înainte de a definitiva noul guvern"

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a declarat miercuri, după adoptarea legii Romexpo, că este vorba despre o "megaafacere", despre "un proiect imobiliar gigantic", care ar avea ca rezultat "înstrăinarea fără niciun fel de beneficiu" a bunurilor statului, conform Agerpres.

"Megaafacerea Romexpo este primul tun PSD-PNL-UDMR chiar înainte de a definitiva noul guvern. Iată cum alianţa toxică pesedist-penelistă începe ofensiva asupra banilor publici imediat după ce 'au scăpat' de USR, care îi sâcâia zilnic cu transparenţa pe care o cerea. De luni bune, parlamentarii USR au atras atenţia asupra megatunului Romexpo, prin care 46 de hectare de teren ar urma să fie trecute din proprietatea statului în proprietatea privată a CCIR, urmând ca pe acestea să se desfăşoare un 'program de reabilitare urbană', în fapt, un proiect imobiliar gigantic", scrie Cioloş pe Facebook.

El menţionează că USR s-a opus acestui demers şi că Ministerul Justiţiei s-a opus la rândul lui în perioada în care a fost condus de Stelian Ion.

"USR s-a opus şi se opune unei asemenea operaţiuni care are ca rezultat înstrăinarea fără niciun fel de beneficiu a bunurilor statului. De altfel, cât timp ministru a fost Stelian Ion, Ministerul Justiţiei s-au opus unui asemenea demers. Chiar şi din opoziţie, vom face tot ce ţine de noi pentru a stopa jaful din bani publici", precizează liderul USR.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu amendamente, prin reexaminarea solicitată de preşedintele Klaus Iohannis, legea care vizează transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ a terenurilor proprietate privată a statului aflate în folosinţa gratuită a CCIR, pentru realizarea, în maximum 40 de ani, de proiecte de dezvoltare urbană durabilă.

Au fost înregistrate 81 de voturi "pentru", 38 "contra" şi 2 abţineri.

Senatorii USR au votat împotriva adoptării acestei legi, actul normativ fiind susţinut de PNL, PSD şi UDMR. Senatorii AUR, deşi nu s-au pronunţat în timpul dezbaterilor în plen, au votat de asemenea împotrivă.

Pe 31 martie, preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Parlamentului reexaminarea legii care vizează transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ a terenurilor proprietate privată a statului aflate, până la data intrării în vigoare a actului normativ, în folosinţa gratuită a CCIR şi care nu sunt revendicate.

Actul normativ modifică şi completează Legea camerelor de comerţ din România nr. 335/2007, fiind vizată pentru transfer o suprafaţă de teren de 46 hectare de la Romexpo.

Potrivit unui amendament adoptat în Comisiile economică şi juridică ale Senatului şi însuşite de plen, legea a fost completată în sensul în care terenurile menţionate se transmit cu titlu gratuit în proprietatea CCIR în scopul "desfăşurării exclusiv a activităţii specifice cu caracter de continuitate şi al realizării, în termen de maxim 40 de ani de la data dobândirii dreptului de proprietate, de proiecte de dezvoltare urbană durabilă pe terenurile respective, menite să susţină mediul de afaceri".

Amendamentul este justificat, în raportul comisiilor de specialitate, prin faptul că reprezintă "un remediu legislativ" şi o "garanţie suplimentară cerută pentru transferul dreptului de proprietate asupra terenurilor".

Alt amendament adoptat prevede că "Guvernul României, la iniţiativa Secretariatului General al Guvernului, verifică îndeplinirea condiţiilor legale şi adoptă hotărârea prin care se transmite cu titlu gratuit dreptul de proprietate asupra terenurilor".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. dupa ce s-au facut de ras demoland propriul guvern la inceputul unei crize energetice iarna, in pandemie, usr-plus face si ceva bun, incercand sa impiedice un furt

    1. doar se face ca face...

      furtul e facut deja... 

      doar timpul are sa demonstreze .. 

      semnat comenturi “cretine” 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb