Cisco lansează noi routere

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 18 martie 2008

Cisco (NASDAQ: CSCO), liderul mondial în comunicaţiile Internet, lansează noile routere Cisco ASR (Aggregation Services Router - Router cu servicii de agregare) ce vor transforma conectivitatea reţelelor furnizorilor de servicii şi ale companiilor. Cel mai puternic router compact existent oferă performanţe de vârf, capabilităţi de service şi fiabilitate în condiţiile unui consum energetic redus

Pentru a ajuta la găzduirea de către reţelele furnizorilor de servicii şi ale companiilor a unui număr în continuă creşterea de servicii consumatoare de resurse pentru comunicaţii integrate de voce, video şi date, Cisco a anunţat disponibilitatea imediată a routerului Cisco ASR 1000. Dezvoltată pe parcursul a mai mult de cinci ani şi implicând costuri de proiectare de peste 250.000.000 USD, această platformă inovatoare asigură virtualizare software pentru furnizarea "instantanee" şi utilizarea simultană a unei game largi de funcţii de service - firewall, reţele VPN IPSec, DPI (Deep-Packet Inspection) şi SBC (Session Border Control). Această varietate de capabilităţi încorporate elimină necesitatea instalării, în corelaţie cu routerul, a mai multor echipamente cu funcţii individuale, asigurându-se astfel reduceri semnificative ale costurilor de capital, a cheltuielilor operaţionale şi a consumurilor energetice.

Routerul Cisco ASR 1000 este echipat cu noul procesor Cisco QFP (QuantumFlow Processor) - primul router şi motor de service complet integrat şi programabil din industria de profil. După mai mult de jumătate de deceniu de cercetare şi investiţii de peste 100.000.000 USD pentru dezvoltare a rezultat un produs care, pe lângă inteligenţa serviciilor şi performanţe deosebite, mai oferă şi capacitatea de reconfigurare pentru satisfacerea numeroaselor cerinţe dinamice din deceniul viitor. În plus, routerul Cisco ASR 1000 execută software-ul IOS XE, o implementare virtualizată a software-ului IOS optimizată pentru routere compacte periferice în vederea efectuării de upgrade-uri interne într-un factor de formă mult mai mic decât cel posibil până în prezent. În afara setului complex de funcţii IOS, software-ul IOS XE permite control la nivel de linie de comandă pentru facilitarea folosirii de către utilizatorii familiarizaţi cu software-ul IOS. Împreună, aceste elemente hardware şi software fac ca routerul Cisco ASR 1000, conceput în mod specific pentru reţele periferice, să fie cel mai puternic router compact din piaţa de profil.

"Reţelele de generaţia următoare vor permite o gamă largă de servicii în diverse combinaţii, multe dintre acestea necesitând comunicaţii bidirecţionale de înaltă calitate pentru satisfacerea cerinţelor clienţilor. Comparativ cu abordările convenţionale, de tipul "servire fără garanţie", considerăm că va fi necesar ca reţelele periferice să efectueze controale dinamice ale calităţii pentru a permite agregarea flexibilă şi securizată a traficului din serviciile de bandă largă şi din comunicaţiile convergente. Se aşteaptă ca routerul Cisco ASR 1000 să asigure funcţiile esenţiale pentru astfel de arhitecturi IP NGN (Internet Protocol Next-Generation Network) într-o manieră flexibilă şi scalabilă şi cu disponibilitatea sporită solicitată de noi şi de clienţii noştri," a declarat Shin Hashomoto, Executive Vice President, Nippon Telegraph and Telephone Communication (NTT).

"Operăm sisteme IT care sunt vitale pentru procesele comerciale esenţiale ale clienţilor. De aceea, operaţionalitatea non-stop constituie un aspect extrem de important pentru noi. Asistăm la o cerere sporită de servicii infrastructurale IT foarte securizate, scalabile şi fiabile. Routerul Cisco ASR 1000 ne ajută să satisfacem aceste cerinţe. De exemplu, caracteristica "in service software update" oferă îmbunătăţiri excelente pentru operaţionalitatea non-stop," a spus Bardo Werum, Vice President, Cross-Industries and Operation, Lufthansa Systems.

Routerul Cisco ASR 1000 combină toate caracteristicile de servire necesare într-o platformă de router unică, rezultând o creştere substanţială a performanţelor de redirectare IP. De asemenea, acest router simplifică structura reţelei deoarece se poate utiliza un router unic în diverse configuraţii hardware şi se pot furniza diverse servicii bazate pe software.

Pentru furnizorii de servicii, routerul Cisco ASR 1000 asigură nu doar servicii mai rapide şi sensibile la aplicaţii, ci şi sporirea capacităţii de flexibilizare, eficientizare şi rentabilizare a furnizării de servicii complexe de tipul "any play" (comunicaţii de voce/video/date şi mobilitate") pentru consumatori şi companii.

Pentru companii, routerul Cisco ASR 1000 tratează periferia WAN drept un facilitator al succesului comercial, unde se realizează convergenţa informaţiilor, a comunicaţiilor, a colaborării şi a tranzacţiilor comerciale, contribuind la accesarea "oriunde şi oricând" a aplicaţiilor.

"Reţelele WAN ale companiei Wachovia suferă o serie de transformări semnificative pentru încorporarea unor tehnologii şi servicii noi pentru susţinerea furnizării de informaţii către asociaţi şi clienţi. Routerul Cisco ASR 1000 combină într-o manieră unică reducerea costurilor totale cu flexibilitatea şi inovaţia, oferind suport nu doar pentru cerinţele noastre curente, ci şi pentru cele pe care de abia începem să le anticipăm. Considerăm că routerul Cisco ASR 1000 reprezintă o platformă inovatoare în zonele scalabilităţii, securităţii şi fiabilităţii," a completat John Burns, Vice President of Network Services, Wachovia.

De asemenea, routerul Cisco ASR 1000 permite furnizorilor de servicii şi companiilor să reducă substanţial consumurile energetice. Surclasând capabilităţile posibile în soluţiile cu echipamente de la mai mulţi producători, routerul Cisco ASR 1000 reduce considerabil atât complexitatea arhitecturală a reţelelor pentru furnizori de servicii şi pentru companii, cât şi consumurile energetice. Analizele efectuate de Synergy Research arată că, în comparaţie cu ofertele firmelor concurente, fiecare implementare a routerului Cisco ASR 1000 poate conduce la reduceri anuale ale consumurilor energetice echivalente cu 3754 de galoane de benzină sau 17 tone de cărbune.

"În ceea ce priveşte flexibilitatea reţelei, routerul Cisco ASR 1000 este neegalat, încorporând tehnologii noi care permit inovaţii rapide fără necesitatea restructurării deciziilor privind platforma de reţea. Orice configuraţie comparabilă costă mult mai mult, necesită mai mult spaţiu pentru rack-uri, consumă mai multă energie şi necesită blade-uri sau echipamente de reţea suplimentare pentru compensarea capabilităţilor deja integrate în acest router compact şi multifuncţional, " a declarat Pankaj Patel, Senior Vice President and General Manager, Cisco Service Provider Technology Group.

Disponibilitate

Routerul Cisco ASR 1000 va fi disponibil în luna aprilie a anului 2008 (în configuraţii cu 2, şi 6 rack-uri), la un preţ pornind de la 35.000 USD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb