"Cisco" taie 1.300 de locuri de muncă

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 iulie 2012

În 2011, "Cisco" a renunţat la aproape 6.500 de salariaţi.

În 2011, "Cisco" a renunţat la aproape 6.500 de salariaţi.

Compania americană "Cis­co Systems" Inc., cel mai mare producător mondial de echipamente pentru reţele IT, va elimina circa 1.300 de locuri de muncă, respectiv 2% din totalul de care dispune la nivel mondial, în condiţiile în care criza datoriilor din Europa şi cheltuielile slabe ale corporaţiilor îi ameninţă vânzările.

Potrivit anunţului societăţii, reducerea personalului este parte a unui "proces continuu de simplificare a structurii Cisco, respectiv de evaluare a mediului economic din anumite părţi ale lumii".

Directorul executiv al companiei, John Chambers, a decis, în 2011, să reducă aproximativ 6.500 de posturi, adică 9% din locurile de muncă full-time, ca să susţină reducerea cheltuielilor anuale cu un miliard de dolari. De asemenea, Chambers a hotărât închiderea diviziei de camere video Flip, a eliminat structura de management bazată pe un consiliu, care încetinea procesul decizional, şi a redus preţurile produselor, cu scopul reorientării companiei şi al recuperării terenului pierdut în favoarea rivalilor "Juniper Networks" Inc. şi "Hewlett-Packard" Co.

În luna mai a anului curent, "Cis­co" a raportat, pentru cel de-al treilea trimestru fiscal, scăderea cu 1% a comenzilor provenite de la clienţii corporate mari. John Chambers a afirmat că acest declin, criza datoriilor din Europa şi slăbirea cheltuielilor guvernamentale vor afecta profitul realizat de companie în ultimul trimestru fis­cal, care se va încheia în iulie.

"Cisco" îşi va publica la data de 15 august rezultatele financiare înregis­trate în perioada mai - iulie 2012. Conform estimărilor companiei, profitul înainte de unele costuri va fi de 44 - 46 cenţi/acţiune, în intervalul menţionat, iar vânzările vor atinge 11,4 - 11,8 miliarde dolari, adică vor fi mai mari cu 2-5% faţă de anul precedent.

"Cisco" a obţinut, ieri, aprobarea necondiţionată a autorităţilor de reglementare din UE pentru preluarea NDS - dezvoltator de software TV -, pentru 5 miliarde dolari. Achiziţia este cea mai mare realizată vreodată de "Cisco". Potrivit Comisiei Europene, afacerea nu ridică probleme de concurenţă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb