Cluj-Napoca are prima priză publică de alimentare a maşinilor electrice

Elena Deacu
Companii #Auto / 22 iulie 2015

Cluj-Napoca are prima priză publică de alimentare a maşinilor electrice

Parcul tehnologic privat Liberty Technology Park a inaugurat prima priză pentru maşini electrice din Cluj-Napoca.

Proiectul, realizat în parteneriat cu Siemens România, a presupus montarea noului model de priză Sentron 5TT3201-1KK25 în parcarea parcului tehnologic. Priza va putea fi folosită de rezidenţii parcului şi nu numai, fiind semnalizată şi din stradă.

"În cadrul Liberty Technology Park Cluj ne preocupăm permanent de tehnologii inovative, iar maşinile electrice sunt calea către un viitor mai sigur pentru noi toţi. Reducerea şi renunţarea treptată la combustibilul mineral trebuie să devină o prioritate pentru societatea contemporană. Soluţiile alternative de alimentare a mijloacelor de transport vor reduce semnificativ poluarea", a declarat Ion Sturza, Chairman of the Board, Liberty Technology Park Cluj.

Priza a fost livrată de către Siemens, de altfel o premieră pentru companie pe piaţa locală, şi poate încărca o maşină electrică în circa 2 ore.

"Electromobilitatea este mai mult decât o tendinţă a societaţii moderne - este una dintre cele mai importante tehnologii sustenabile ale prezentului. Siemens livrează pentru prima dată în România un astfel de dispozitiv de încărcare, chiar în Cluj-Napoca, oraş unde compania este prezentă încă din 1923", a declarat George Costache, CEO Siemens Romania.

O maşină electrică obişnuită parcurge între 100 şi 480 de kilometri după o încărcare, însă tehnologia evoluează rapid şi în acest domeniu. Autonomia unei maşini electrice va putea ajunge la 2.000 km, la o singură încărcare.

La inaugurarea staţiei de încărcare au fost prezenţi şi reprezentanţii Automobile Bavaria Group, realizându-se o demonstraţie cu noul model BMW i3.

"Începând de anul trecut, cu ocazia aniversării a 20 ani de activitate în România, Automobile Bavaria a lansat un program de promovare a automobilelor electrice şi hibrid, primul model prezentat fiind BMW i8. Autorizarea primului Service BMW i din România la Bucureşti reprezintă un pas important şi un semnal clar dat de noi în direcţia susţinerii acestor noi tehnologii în piaţa auto. Ne bucurăm că, începând de astăzi, Clujul beneficiază de acest dispozitiv de încărcare şi sperăm ca în curând şi alte oraşe să urmeze acest trend. Pentru dezvoltarea pieţei automobilelor electrice este nevoie de o întreagă reţea de prize, nu doar la nivel local, ci şi la nivel naţional. Disponibilitatea acestor dispozitive de încărcare rapidă ar impulsiona piaţa auto şi sunt convins că în curând vom putea admira mai multe BMW i3 pe străzile Clujului" , a declarat Marius Zahan, Director Executiv Autotransilvania.

La ora actuală, în România circulă aproximativ 130 de maşini electrice, însă numărul acestora s-ar putea dubla, în condiţiile în care Ministerul Mediului oferă, din aprilie 2015, o subvenţie în valoare de 20.000 de lei (circa 4.500 de euro) la achiziţia unui autoturism electric. În plus, ministerul are în plan o sesiune de finanţare pentru amplasarea de prize pentru alimentarea maşinilor electrice, de la circa 50 în prezent, la 10.000.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb