CNSU: România prelungeşte misiunea modulului de intervenţie pentru stingerea incendiilor din Grecia

T.B.
Miscellanea / 4 august 2023

CNSU: România prelungeşte misiunea modulului de intervenţie pentru stingerea incendiilor din Grecia

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă convocat, vineri, în sistem hibrid, de premierul Marcel Ciolacu, a aprobat prelungirea misiunii modulului de intervenţie specializat din România care să ajute la stingerea incendiilor de pădure din Republica Elenă, se arată într-un comunicat al Guvernului, conform agerpres.ro.

Astfel, în cursul zilei de vineri, au plecat spre Grecia încă 90 de pompieri din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

"Deplasarea pompierilor salvatori se va face cu aeronave din cadrul Ministerul Apărării Naţionale, iar durata misiunii va fi de 15 zile. Cei 90 de pompieri îi vor înlocui pe colegii aflaţi în Grecia, care se vor întoarce astăzi în ţară cu aceleaşi aeronave ale Ministerului Apărării Naţionale", conform comunicatului.

Tehnica de intervenţie încadrată de noul modul va fi cea dislocată deja pe teritoriul elen şi constă în 7 autospeciale de stingere incendii de pădure, 4 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 l, o autospecială pentru intervenţie rapidă cu capacitatea de 600 l şi alte 3 vehicule pentru transport personal, precizează sursa citată.

Hotărârea a fost aprobată de CNSU având în vedere monitorizarea atentă a situaţiei generate de incendiile de vegetaţie din Republica Elenă şi solicitarea de asistenţă internaţională a autorităţilor din Grecia prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, precum şi cu informarea prealabilă a preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Misiunea externă de sprijin se realizează prin Mecanismul European de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, sens în care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Grecia pentru acordarea de asistenţă internaţională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb