CNVM a aprobat dispunerea de măsuri cu privire la cumulul de funcţii la entităţile supravegheate

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 noiembrie 2009

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat, ieri, dispunerea de măsuri ce vizează reglementarea situaţiilor de cumul de funcţii, astfel încât membrii din conducerea operatorilor de piaţă să nu fie prezenţi şi în consiliile firmelor listate, a declarat un oficial al CNVM, potrivit NewsIn.

CNVM a lansat în septembrie în dezbatere publică proiectul de dispunere de măsuri prin care vrea să impună membrilor din conducerea burselor să nu mai fie prezenţi în consiliile de administraţie ale societăţilor listate, respectând astfel conduita codului de guvernanţă corporativă.

Potrivit proiectului de dispunere de măsuri o persoană fizică nu va putea fi membru în CA la mai mult de două entităţi autorizate de CNVM.

Proiectul Comisiei vizează şi membrii din conducerea operatorilor de piaţă sau a sistemelor de tranzacţionare, care nu vor mai putea fi membri în consiliile de administraţie sau conducători ai unui depozitar central, case de compensare sau a Fondului de Compensare a Investitorilor. În acelaşi timp, atât membrii din conducerile operatorilor de piaţă sau a depozitarilor centrali nu vor mai putea intra în conducerea societăţilor listate pe pieţele reglementate de respectivul operator, respectiv a societăţilor care au încheiat contract de registru cu depozitarul central.

Prevederile acestei dispuneri de măsuri se vor aplica şi soţilor/soţiilor, respectiv a rudelor până la gradul al doilea inclusiv ai membrilor consiliilor de administraţie ale operatorilor de piaţă, operatorilor de sistem, depozitarilor centrali, caselor de compensare şi Fondului de Compensare al Investitorilor.

Totuşi, CNVM a hotărât să renunţe la articolul 2 din această dispunere de măsuri, care prevedea ca majoritatea persoanelor din conducerile operatorilor de piaţă şi depozitarilor centrali să fie independenţi.

"Majoritatea membrilor consiliului de administraţie al unui operator de piaţă/sistem sau al unui depozitar central trebuie să fie independenţi în sensul art. 138,2 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare", specifica articolul 2.

În urma aprobări dispunerii de măsuri, entităţile regelemntate de CNVM vor trebui să se încadreze în aceste prevederi la următoarea adunare generală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb