COALIŢIA DE GUVERNARE: USL, o oportunitate de delimitare clară a dreptei şi a stângii în politica noastră

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 7 februarie 2011

Uniunea Social Liberală (USL), constituită sâmbătă de liderii partidelor din opoziţie - PSD, PNL şi PC, este percepută de democrat-liberali şi de membrii coaliţiei de guvernare ca o oportunitate de delimitare clară a dreptei şi a stângii în politica românească şi în viziunea electoratului în perspectiva următoarelor alegeri din 2012.

Potrivit Agerpres, în timp ce la Bucureşti formaţiunile parlamentare din opoziţie anunţau constituirea unei alianţe politice şi adoptarea unei agende ambiţioase până în anul 2019, premierul Emil Boc declara la Alba Iulia că partea grea a efortului politic a trecut şi că PDL a reuşit să salveze ţara de la colaps economic şi financiar, urmând ca de acum înainte România să recupereze decalajele faţă de celelalte state europene.

Preşedintele PDL a calificat alianţa PSD-PNL drept o alianţă socialist populistă şi a specificat că este de acord cu un singur obiectiv al acesteia, respectiv că va rămâne în opoziţie până în 2019.

În opinia lui Emil Boc, noua alianţă PSD-PNL şi liderii ei Victor Ponta şi Crin Antonescu apără şi consolidează statul creat de fostul preşedinte social-democrat Ion Iliescu, "un stat care nu a încurajat munca şi a încurajat lenea", un stat "care l-a obligat pe român să stea cu mâna întinsă". Nu în ultimul rând, şeful Guvernului a reamintit că cei csare acum sunt în opoziţie au stat la baza colapsului economic pe care l-au lăsat, după ce au guvernat, la sfârşitul anului 2008, când exista riscul ca România să intre în faliment.

Liderii celorlalte formaţiuni din arcul guvernamental s-au declarat sceptici că noua Uniune Social Liberală va funcţiona coerent, din cauza diferenţelor de ideologie dintre social-democraţi şi liberali. Preşedintele UDMR, Marko Bela, susţine că este nevoie de o polarizare a forţelor politice, însă a precizat că nu ştie dacă alianţa PSD-PNL-PC va duce la o coagulare a opoziţiei, întrucât social-democraţii şi liberalii au programe diferite. Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a opinat că "PSD nu mai reprezintă stânga, aşa cum nici PNL nu mai reprezintă dreapta", iar alianţa dintre PSD şi PNL este expresia neputinţei politice a celor care conduc cele două partide.

Protocolul de constituire a Uniunii Social Liberale a fost semnat sâmbătă de liderul PSD, Victor Ponta, liderul PNL, Crin Antonescu, şi de liderul PC, Daniel Constantin. Uniunea Social Liberală reuneşte formaţiunile de opoziţie din Parlament şi se prezintă ca o alternativă la actuala coaliţie de guvernare formată din PDL, UNPR şi UDMR.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. USL = uslasi 

    USL = anus contra naturii. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb