Codruţ Şereş, 4 ani de închisoare cu executare în dosarul "Hidroelectrica"

V.B.
Companii / 31 martie 2014

Fostul ministru al Economiei şi Comerţului, Codrut Şereş, a fost condamnat astăzi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul "Hidroelectrica", pentru complicitate la abuz în serviciu, decizia nefiind definitive, transmit surse din presă.

Pe de altă parte, instanţa supremă l-a achitat de acuzaţia de constituire de grup infracţional organizat, întrucât nu există suficiente dovezi în acest dosar.

Pe 17 martie, ICCJ a amânat pentru astăzi pronunţarea sentinţei în acest dosar. Pe 3 martie, ICCJ a terminat de judecat dosarul Hidroelectrica, în care Codruţ Şereş este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu. În ultimul cuvânt în faţa instanţei, Şereş a declarat că nu se face vinovat de săvârşirea vreunei fapte penale, iar rezultatele controalelor efectuate la Hidroelectrica pe vremea când era ministru au fost transmise parchetelor, fiind informate în acest sens Guvernul şi Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Fostul ministru a subliniat că nu îi cunoaşte pe membrii "aşa-zisului grup infracţional organizat" şi că în seama sa nu poate fi reţinut un prejudiciu în acest dosar. Codruţ Şereş şi cei şase membri din fosta conducere de la Hidroelectrica au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT pe 30 septembrie 2011.

Şereş şi şase foşti directori ai companiei sunt acuzaţi de abuz în serviciu, prin care s-ar fi produs un prejudiciu de aproximativ 165 de milioane de dolari. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În acelaşi dosar, au fost condamnaţi membrii din fosta sau actuala conducere a Hidroelectrica: Eugen Pena (director general) - 5 ani închisoare cu executare; Traian Oprea (director general) - 5 ani cu executare; Nicolae Opriş (şef serviciu) - 4 ani cu executare; George Asan (director Direcţia furnizare) - 4 ani cu executare; Victoria Geormăneanu (director economic) - 4 ani închisoare cu suspendare şi Iosif Georgeta (director economic) - 4 ani cu suspendare.

Instanţa i-a obligat pe Codruţ Şereş şi pe ceilalţi inculpaţi să plătească în solidar suma de 1,297 miliarde lei către Ministerul Finanţelor Publice (MFP), Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi 3,3 miliarde lei către Ministerul Economiei.

Instanţa a mai dispus menţinerea sechestrului asigurator pus pe bunurile inculpaţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb