COL. DR. VALERIU GHEORGHIŢĂ: "5,5 milioane de persoane sunt eligibile pentru vaccinare în etapa a II-a"

George Marinescu
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 6 ianuarie 2021

"5,5 milioane de persoane sunt eligibile pentru vaccinare în etapa a II-a"

Etapa a II-a de vaccinare anti-Covid 19 va începe după 15 ianuarie În prima fază vor fi vaccinate 40.000 de persoane aflate în cele 1884 de centre medico-sociale din ţară

Peste o mie de centre de vaccinare vor fi active la nivel naţional, după 15 ianuarie pentru demararea celei de-a doua etape de vaccinare anti-Covid 19, a anunţat, ieri, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, şeful Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva Covid-19.

"Intenţionăm ca etapa a II-a de vaccinare să înceapă după 15 ianuarie. Vom începe cu persoanele internate în centrele medico-sociale. Avem la nivel naţional 1884 de centre, în care sunt internate aproape 40.000 de persoane. Vaccinarea se va face prin echipe mobile de vaccinare constituite la nivelul fiecărui judeţ. Am dispus deja să se înceapă obţinerea consimţământului informat din partea persoanelor respective sau, unde este cazul, de la aparţinători ori de la autoritatea tutelară. În etapa a doua vor fi vaccinate 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani şi persoane cu boli cronice, la care se vor adăuga între un milion şi 1,5 milioane de persoane care deservesc activităţile esenţiale. (...)100 din centrele din etapa I vor rămâne activate şi în etapa a II-a. Pe lângă aceste centre, sunt prevăzute 930 de centre de vaccinare în afara unităţilor medicale. Vom avea peste 1000 de centre de vaccinare, cu o capacitate medie de vaccinare totală de 150.000 persoane pe zi. Capacitatea de vaccinare nu înseamnă vaccinare propriu-zisă, ci, dacă am avea toate persoanele programate, am putea să le vaccinăm. Realmente nu cred că vom avea în următoarele două-trei luni dozele necesare să vaccinăm 150.000 de persoane pe zi. Încercăm să accelerăm calendarul de livrare a dozelor de vaccin prin negocieri la nivelul Comisiei Europene", a declarat medicul militar Valeriu Gheorghiţă.

Domnia sa a precizat că astăzi ţara noastră va primi încă o tranşă de 150.000 de doze de vaccin anti-Covid 19 şi că, potrivit calendarului de livrare, în luna ianuarie vom primi în total 600.000 de doze care se vor adăuga celor 150.000 de doze livrate la finalul lunii decembrie.

Referitor la etapa I de vaccinare, preşedintele CNCAV a arătat că în cele zece spitale aflate în linia întâi a luptei anti-Covid 19, au fost vaccinate 3317 persoane, adică 75% din totalul cadrelor medicale din acele unităţi sanitare.

"Numărul persoanelor eligibile pentru etapa I este de aproximativ 250.000 de persoane. Ieri (n.r. - luni) erau vaccinate la ora 20, circa 13.000 persoane pentru 4 ianuarie, iar în total peste 26.000 persoane. Azi (n.r. - ieri), la ora 14, erau vaccinate 13.000 de persoane. Programul de vaccinare este între orele 8-20, dar în unităţile sanitare pentru personalul care intră în gardă vaccinarea poate continua. Se vaccinează în 251 centre de vaccinare dintr-un total de 376 de centre pregătite pentru etapa I. În privinţa programărilor, platforma online este disponibilă pentru cei din domeniul medical şi social, care se pot programa prin intermediul angajatorului, persoană juridică", a precizat Valeriu Gheorghiţă.

El a menţionat că ritmul de vaccinare pentru etapa I este în creştere. "Sunt multe persoane care încă nu s-au programat. (...) Ne aşteptam ca rata de vaccinare a personalului medical să nu fie 100%. Studiile arată că 30% sau 35% din persoane ezită sau vor amânarea deciziei de a se vaccina. Acest lucru nu reprezintă un refuz ci o nevoie reală de informare pe acest subiect. (...) Am transmis DSP-urilor să informeze toţi furnizorii de servicii medicale şi sociale să se programeze dacă vor să se vaccineze. Din momentul programării pe lângă ocuparea dozei inţiale se blochează şi doza de rapel pentru finalizarea vaccinării", a spus preşedintele CNCAV.

Valeriu Gheorghiţă a mai arătat că etapa a treia a vaccinării va demara undeva la începutul lunii aprilie, dar acest lucru va fi influenţat de ritmul de livrare al dozelor de vaccin şi nu de capacitatea de vaccinare.

Referitor la imunizarea cadrelor didactice, el a precizat că în acest moment doar 50% dintre acestea doresc să se vaccineze.

"Ceea ce ţine de noi şi de organizarea campaniei de vaccinare este să creăm mediul pentru ca aceste persoane să aibă acces la vaccinare. Lucrurile nu trebuie privite matematic, deoarece este vorba despre un proces dinamic, care ţine de numărul dozelor de vaccin şi de adresabilitatea persoanelor către centrele de vaccinare. În privinţa catagrafiei personalului din sistemul de învăţământ, Ministerul Educaţiei a precizat că va trimite chestionarul privind evaluarea intenţiei de vacinare. Ca termen realist, cadrele didactice ar putea fi vaccinate la sfârşitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie", a menţionat Valeriu Gheor­ghiţă.

El a mai spus că de vaccinare vor beneficia şi persoanele care nu sunt înscrise în sistemul naţional al asigurărilor publice de sănătate.

Referitor la pacienţii care suferă de tulburări severe de coagulare, preşedintele CNCAV le-a atras atenţia cadrelor medicale că acestea nu trebuie să primească serul anti-COVID-19.

"Pentru cei cu tulburări de coagulare, trebuie spus că dimensiunea acului este foarte mică, trauma pe care o produce este nesemnificativă. Dar, din precauţie, la pacienţii care au tulburări severe de coagulare, amânăm administrarea vaccinului, iar în colaborare cu medicul cardiolog sau hematolog vom lua decizia potrivită pentru pacientul respectiv", a spus Valeriu Gheorghiţă.

El a făcut precizări şi în legătură cu modul de livrare al dozelor de vaccin către centrele de vaccinare, în contextul în care ieri la Spitalul din Slobozia acestea au fost livrate în cutii de pizza.

"Cred că acest lucru nu are importanţă, adică nu are legătură cu siguranţa în care sunt transportate. Este doar o modalitate în care sunt separate acele doze din pachetul iniţial. Important este să se respecte lanţul de frig. Ele nu sunt transportate efectiv în cutii de carton, ci în cutii frigorifice şi acest lucru se poate proba în orice moment, este o datorie a noastră (...). Important este să se respecte lanţul de frig şi e mai puţin important că acel ambalaj provine dintr-o altă sursă; cred că asta este nerelevant din punctul meu de vedere", a declarat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

În privinţa campaniei de informare cu privire la vaccinare şi la combaterea fake-news-urilor, secretarul de stat Andrei Baciu, vicepreşedinte al CNCAV a spus că au avut loc mai multe webinarii înainte de demararea campaniei de vaccinare, care vor continua.

"Pentru noi a fost foarte important feedback-ul din partea profesioniştilor din domeniul sănătăţii pentru prima etapă a vaccinării. Ne vom adapta toate modalităţile de informare în funcţie de fiecare etapă de vaccinare", a spus Andrei Baciu.

Premierul Florin Cîţu a declarat, ieri, că autorităţile pot atinge rapid capacitatea de 100.000 de vaccinări pe zi.

"Avem în faţa noastră o provocare: să derulăm acest program de vaccinare, care este prioritate zero a guvernului, cât se poate de bine. A început mai lent, dar am văzut că ieri (n.r. - luni) aveam deja 230 de centre care funcţionau şi cred că ritmul acesta este bun. Suntem în prima fază, în care doar personalul medical se vaccinează, ajungem la 20.000 de vaccinuri pe zi - un ritm foarte bun, în această perioadă, dar pe care trebuie să îl accelerăm. Intenţia noastră este ca, de la jumătatea săptămânii viitoare, să trecem la etapa a doua de vaccinare, ceea ce înseamnă că vor trebui să fie funcţionale cele 932 de centre de vaccinare în afara spitalelor. Şi aici e nevoie de susţinerea şi implicarea prefecţilor, ca reprezentanţi ai guvernului, în fiecare comunitate. În acelaşi timp, să nu uităm că suntem încă în pandemie şi trebuie să menţinem acelaşi mesaj către cetăţeni: dacă am început campania de vaccinare, nu înseamnă că pericolul a trecut. Campania de vaccinare este complementară, ajută la eliminarea pandemiei mai repede, dar încă trebuie să respectăm regulile de protecţie şi prefecţii trebuie să se asigure că aceste reguli sunt respectate", le-a transmis prim-ministrul Florin Cîţu reprezentanţilor Guvernului în teritoriu, în cadrul videoconferinţei pe care a avut-o cu aceştia.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. ce draguta esti mai draga...

    1. Dupa incidentul de ieri de la Slobozia in care vaccinurile,au ajuns in centrul de vaccinare in cutii de Pizza,se pare ca pentru a putea fi vaccinati 100000 de romani pe zi,asa cum a promis purtatorul de cuvant a colonelului gheorghita,vasale catu,vaccinarea v- fi facuta si in Pizzerii precum si la domiciliile romanilor care atunci cand vor primi o cutie cu pizza,aceasta v-a contine si o doza de vaccin si o seringa.Suntem unicati in lume prin acest mod de desfasurare a vaccinarii anticovid,si pentru acest lucru,in doua luni vom depasi chiar si Israelul la numarul de romani vaccinati.!

      v-a placut faza cu cutiile de Pizza?

      ce va ziceam ca va promit ca o sa apara o serie de incidente inexplicabile? :)  

      mai urmeaza 

      nu serioase, doar caterinci , asa de atras elegant atentia!  

      Vreau vaccinul romanesc de la OncoGen Timisoara si Cantacuzino terminat si lansat pe piata.

      Pana nu il vad efectiv lansat si exportat la concurenta cu Pfizer si Moderna o sa tot fie caterinci :) mai mici, mai incolo mai mari :) ....  

      Vali mai ia și tu o pauză din închipuirile tale megalomanice. Că nu e sănătos. Nu ai influențat tu psihotronic livrările de pizza sau de vaccinuri.

      Multă sănătate. 

      esti prost

      mie imi place diliu asta  

      si le zice bine

      tu ce zici ? zici tampenii , ataci. 

      tu ești deștept

      să te iei după el 

      și să investești EXACT cum îți zice el 

    Trebuiau să înceapă cu liderii politici.

    În alte țări așa s-a procedat (vezi UK cu regina, vezi Israel cu prim-ministru). Refuzul lui Iohannis și a Guvernului de a se vaccina primii a creeat impresia în rândul populației că vaccinul e ceva rău sau periculos.  

    Asta, corelat cu campania de dezinformare (dusă chiar și de unii troli aici pe site) ce împinge idei complet cretin precum cipul, Bill Gates și FIARA îi face pe unii reticenți în a se vaccina. 

    1. de unde stii tu cu ce s-au injectat Netanyahu sau regina ? cu regina sigur nu au riscat , ca nu aveau de ce ! cat despre cipuri exista o manipulare gretoasa , ca , cipurile sint facute din placi de fonta , facute la Hunedoara , si nu incap in seringi . intrebat de cipuri Bill Gates a spus ca vaccinurile nu vor avea cipuri . . daca ar fi fost atit de absurda intrebarea , si conspiratie , ar fi raspuns ca este intrebare de nebuni , dar a spus doar ca nu vor avea .cat despre FIARA , probabil cei ca tine cu kkt in loc de creier , isi inchipuie , ca este un crocodil , sau asa ceva .

      dincolo de FIARA si alte din astea hazlii ...

      ESTI CONSTIENT CA IN SPATELE PFIZER, MODERNA si celorlalte companii farmaceutice acreditate se afla Bill Gates, un eugenist convins si un promotor al reducerii accelerate a populatiei planetei , nu ?  

      Prin fundatia lui filantropica (unde e bagata si sotia lui Melinda) au distrus populatia Thailandei, populatii si Africa si India dupa ce au incercat sterilizarea prin vaccinuri (cazul african) sau vaccinul eronat anti-variola administrat in India.  

      Stii despre ce vorbesc sau o scalzi ?  

      da un google, poate mai afli si tu ce diavol concentrat si satanic e Gates!  

      EU NU MA VACCINEZ CU ZEAMA DE LA UN EUGENIST ECOLOGIST! Stii ce inseamna eugenist?  

      Baga naibii cultura in cap inainte de a sustine pozitii fara sa cauti informatie si fara sa intelegi !  

      daca te vaccinezi si da naibii un infarct miocardic in tine sau o boala autoimuna sau cancer (apropo de mecanica ARNm din noile vaccinuri) ce faci ? Ca si companiile farma producatoare si-au retras responsabilitatea fata de propriile produse! Au lasat-o (financiar si litigios) in carca guvernelor nationale!  

      Te si vezi dand in judecata guvernul Romaniei ca ti-a crescut a treia mana ,nu ? (exemplu e desigur la caterinca, dar ati inteles ideea)  

      Fii ma om cu scaun la cap si ai grija de tine!  

      De ce nu au investit cei de la Guvernul Romaniei in vaccinul creat la Timisoara de doctorul Paunescu la Institutul OncoGen (alaturi de Cantacuzino) ? De ce?  

      Ca era treaba de mita luata de decidenti de la Pfizer si de la Moderna si nu puteau lasa Romania sa scoata capul cu un produs excelent care dadea imunitate pentru 17 ani , nu 6-12 luni ?  

      Ia zi ma desteptu'lu peste ti-ai pune sanatatea si viata gaj pentru mitele luate la nivel inalt ?!?!!?!??!?!  

      "Ia zi ma desteptu'lu peste ti-ai pune sanatatea si viata gaj pentru mitele luate la nivel inalt ?!?!!?!??!?! "

      Niciodata, ABSOLUT NICIODATA cat traiesti in Romania sa nu uiti ca tu si doar tu esti propria ta baza si propriul tau aliat de incredere, nici o alta institutie de aici!  

      Si asta priveste si sanatatea, si educatia si pensiile!  

      In Romania cand te-ai lasat 100% pe mana sistemului esti mancat, ajungi o victima distrusa sau chiar moarta!  

      Stimabile 2.1, confunzi opiniile tale personale cu realitatea. Sunt foarte diferite să știi.

      Vino mai întâi cu diplomele tale de PhD în microbiologie, epidemiologie, electronică și știința calculatoarelor. Apoi vino cu niște explicații cu privire la modul în care funcționează vaccinul și acele cipuri închipuite de tine. Apoi vino cu niște dovezi. Ia vaccinul, pune-l la microscop și arată-ne nanoboții lui Gates. 

      Vii cu toate astea și apoi sunt dispus să-mi schimb opinia. Că eu nu-mi construiesc identitatea în jurul unei păreri personale (cum faci tu).  

      Eu nu-mi fac griji cu privire la viitor Vali. Sunt convins că vei acționa tu pe spațiu-timp pentru neutralizarea cipurilor 5G din vaccinul satanist al lui Gates și ne vei salva pe toți.

      :)) sa-mi bag picioarele daca am inteles o iota din ce ai scris :)

      eu nu am sustinut niciodata ce ai zis tu acolo

      dar e ok, ai incercat sa fii hazliu, te inteleg :)  

      tu ai venit cu diplomele de care vorbesti ? ai auzit de proverbul cu barna din ochiul altuia ? aaa , era sa uit , nici eu nu-mi schimb opinia dupa parerea ta !

      Eeei nu ai susținut... Umpli toată ziua și toată noaptea secțiunea de comentarii cu predicțiile tale. Te lauzi ca un nebăgat în seamă cu ce știi tu și cu ce poți face tu. Ești oracolul expert în toate, de la bănci până la microbiologie și epidemiologie.

      Ai impresia, asemenea domnului microbiologist 2.7 cu doctorat în sisteme microelectromecanice că o căutare, două pe google și un post citit pe sfaturiortodoxe te face expert în ecuații diferențiale și dezvoltarea de vaccinuri și cyborgi. Care domn, încă nu s-a sinchisit să ne arate și nouă amatorilor o dovadă a afirmațiilor spectaculoase ale domniei sale. Probabil le ține secret, numai pentru el. Nu vrea să-i fur brevetul gagicul. Vrea să-și facă firmă afurisitul!  

      "Umpli toată ziua și toată noaptea secțiunea de comentarii cu predicțiile tale"

      aaa... spamez.  

      ok, o sa incerc sa postez mai putin.

      sunt un tip comunicativ, pur si simplu.  

    FETITA L. G. B.T.ISTA MUISTA, SCURSURA, HITLERISTA DE CE NU SE VACCINEAZĂ PRIMUL PREȘEDINTELE MULT IUBIT MUISTA L. G. B.T.IST.SPALATORUL ȘI SUGATOARUL DE PULII AL OCCIDENTALILOR, W. C. UL PUBLIC AL GAY LOR DE LA BRUXELLES SUGALAUL, BULANGIUL, POPONAR UL ELTON JOH(N) ANUS. DE CE NU SE VACCINEAZĂ PRIMA DISTRUGĂTOARE A EUROPEI CARE IA STRICAT CASA LUI HELMUT KOHL ȘI DIN CAUZA EI SA SINUCIS SOȚIA LUI. IA SUPTPULELE PULA PINA LA LĂSAT INVALID ÎN CĂRUCIOR. DE CE NU NE RĂSPUNDEȚI LA ÎNTREBĂRILE ASTEA DOUA CRIMINALILOR, SATANIȘTI LOR, HITLERISTI LOR, FASCIȘTI LOR, NAZIȘTILOR, POPONARI LOR, BLESTEMATA SPURCACIUNI.

    1. ca un rezumat... ce ai de zis? ...draga domnule cu sindromul Tourette's ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb