Comănescu a exprimat la Berlin poziţia României pentru un consum energetic eficient

Andrei Stan
Politică #Energie / 17 martie 2016

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a exprimat astăzi la Berlin angajamentul statului român pentru implementarea procesului de tranziţie către o economie competitivă, bazată pe un consum energetic sustenabil şi eficient, informează un comunicat al MAE trimis redacţiei.

Ministrul a participat la conferinţa "Dialogul de la Berlin privind tranziţia energetică" - Towards a global Energiewende şi a avut o intervenţie în cadrul panelului "How can international cooperation stimulate Energy Efficiency measures and accelerate the growth of Renewable Energy?".

Comănescu a vorbit despre "identificarea celor mai potrivite instrumente de cooperare internaţională în promovarea politicilor de eficienţă energetică şi de încurajare a sectorului resurselor regenerabile".

"Ministrul Lazăr Comănescu a accentuat necesitatea corelării acestei tranziţii cu obiectivele Strategiei Uniunii Energiei, cu reiterarea importanţei politicilor de eficienţă energetică şi de promovare a resurselor regenerabile în asigurarea securităţii energetice atât în plan naţional, cât şi regional", se arată în comunicat.

Comănescu a arătat, în ceea ce priveşte eforturile României pentru menţinerea unui mix energetic echilibrat, că ţara noastră întreprinde toate demersurile pentru a respecta angajamentele asumate la nivel european prin Strategia 20/20/20, Strategia de securitate energetică a UE, Cadrul energie-schimbări climatice 2030 sau prin cei cinci piloni ai noii Strategii a Uniuni Energetice, informează sursa citată.

Potrivit sursei citate, Lazăr Comănescu a subliniat, de asemenea, "importanţa sprijinului politic şi financiar, la nivel european, pentru ca decarbonizarea economiei să reprezinte un succes, precum şi promovarea proiectelor de cunoaştere a celor mai bune strategii şi mijloace de finanţare pentru procesul tranziţiei energetice, în special pentru statele din Europa Centrală şi de Est".

Ministrul de externe a mai susţinut importanţa deosebită acordată proiectelor de interconectivitate cu statele parte la Tratatul Comunităţii Energiei, în mod special cu Republica Moldova, şi a pledat pentru o coordonare continuă, la nivel regional şi internaţional, pentru promovarea soluţiilor de consum energetic sustenabil.

"În acest sens a fost menţionată importanţa promovării unor politici naţionale şi europene de bună guvernare a sectorului energetic şi consolidarea la nivel european a rolului Agenţiei de Cooperare a Reglementatorilor în Domeniul Energiei - ACER", precizează MAE în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb