Bucureştiul trebuie să devină un oraş smart, în care regulile de mediu să fie respectate, iar echipe mixte de control formate din comisarii de mediu, reprezentanţi ai Poliţiei locale şi ai Poliţiei Române vor acţiona, începând cu data de 1 februarie, împotriva tuturor celor care depozitează ilegal deşeuri, a afirmat, ieriri, Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, în cadrul unei întâlniri de lucru online, cu primarii din Capitală.
"Trebuie să acţionăm ferm împreună, indiferent că vorbim despre poluarea aerului sau despre managementul deşeurilor, principalele probleme ale Capitalei. (...) Anul acesta e nevoie de asumarea unor măsuri pe toate planurile: de la traficul auto, cea mai mare sursă de poluare în Bucureşti, la autorizarea şi monitorizarea lucrărilor din construcţii şi activităţile industriale şi până la măsuri care să vizeze încălzirea rezidenţială din Capitală, care în sezonul de iarnă provoacă an de an episoade ale creşterilor concentraţiilor de poluanţi în aer", a afirmat ministrul Tanczos Barna, conform unui comunicat de presă emis de ministerul de resort.
El a precizat că ministerul pe care îl conduce este pregătit să reinstaureze regulile de mediu în Capitală şi să pună capăt procedurilor de infringement pe care Bucureştiul le are în relaţia cu Comisia Europeană.
În privinţa poluării aerului din Bucureşti s-a stabilit ca, până la elaborarea de către Primăria Generală a Capitalei a noului Plan de Îmbunătăţire a Calităţii Aerului, să fie conceput un Plan provizoriu de măsuri care să poată fi implementate imediat pentru reducerea concentraţiilor de poluanţi din aer.
Totodată, pe tema managementului deşeurilor s-a convenit ca, în următoarea săptămână, să fie organizate echipe mixte de control între comisarii de mediu, reprezentanţi ai poliţiei locale şi ai Poliţiei Române, care să acţioneze, începând cu 1 februarie 2021, împotriva tuturor celor care depozitează ilegal deşeuri.
"Vom avea echipe de control în fiecare sector în parte. Acestea vor acţiona ferm împotriva tuturor celor care vor fi prinşi că depozitează ilegal deşeuri şi se vor alege, dincolo de amenzi, inclusiv cu confiscarea autoturismului implicat în acţiunea ilegală. Aceste echipe de control, pe care le vom organiza prin colaborarea între Garda Naţională de Mediu şi reprezentanţii poliţiei locale, vor fi în teren până când toată lumea va înţelege că deşeurile au reguli clare de depozitare şi că organele de control urmăresc îndeaproape respectarea legii. În paralel cu aceste acţiuni, PMB împreună cu primăriile de sector vor trebui să se decidă în privinţa strategiei de dezvoltare de noi platforme de depozitare a deşeurilor în Capitală", a menţionat Tanczos Barna.
La întâlnirea de ieri au participat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi reprezentanţi ai primăriilor din cele şase sectoare ale Bucureştiului, respectiv Radu Mihaiu - primarul Sectorului 2, Robert Negoiţă - primarul Sectorului 3, Ciprian Ciucu - primarul Sectorului 6 şi city managerii sectoarelor 4 şi 5. Ulterior, ministrul Mediului a avut o întâlnire cu Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.01.2021, 17:39)
Asta e vrajeala!
Este anticipat politici anti euro1-2-3-4 la masini!
Se maresc taxele! Stim asta!
1.1. e super vrajeala (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.01.2021, 23:17)
toti vorbesc de poluare din cauza masinilor sau
depozitare a deşeurilor!!!!!!
interziceti draku! comertul cu centralele pe combustibil
solid, godine, seminee, in care oameni ard tot felul de plasticuri
pentru a se incalzi,
poate se gaseste un destept de consilier, sal duca noaptea pe
Tanczos Barna la periferia Bucurestiului sa respire aer citeva minute
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.01.2021, 17:42)
Stie cineva cand a atins Romania maxim in poluare?
in 1981 exact cu maximul industrial!
De atunc romania are un indice al poluarii jos!
Asta cu poluarea sunt subiecte de manipulare (nu contest poluarea contest raportarea falsa a ei) pentru a face loc altor state sa se industrializeze.
La comitelele g20 s-a discutat reducerea industrializarii in unele state ca sa faca loc expansiunii industriale in altele gen Africa, Brazilia, Asia!!!
Si nu cer sa ma credeti pe mine!
Vezi ce zic datele istorice din banca mondiala sau alte banci internationale!
3. fără titlu
(mesaj trimis de Vali în data de 08.01.2021, 00:01)
hai ca m-am plictisit sa ii vad pe toti ascunzandu-se pe dupa deget si trebuie sa iau atitudine
Sunt in Bucuresti niste smecheri care importa ...gunoi!
Da, ati citit bine, importa gunoi si primesc bani ca sa scape de el.
Il importa din tari nord si mai ales vest europene.
Se intampla cu cunostinta autoritatilor dar niste nene din politie, vama (! mai ales) si ministerul mediului si-au luat mita grasa sa taca si sa se uite dupa muste.
Schema e de felul urmator: se imprta masiv gunoi , se iau banii, se da spaga la faraonii de la stat si apoi ... se arde, se incendiaza gunoiul in cantitati uriase (si nu e doar gunoi menajer sunt si ambalaje de plastic in care au fost depozitate substante chimice, vopseluri ... foarte periculos asta).
Si asa Bucurestiul e poluat ca naiba...tin minte ca in cursul lockdown-ului din martie- aprilie-mai 2020 a urcat la un moment dat aerul din nordul Bucurestiului la maximum de poluare cand de fapt nu mai circulau masini - toti erau ca soarecii bagati prin case.
Fraierii care ardeau gunoaie nu si-au dat seama de faza si au ars vartos la gunoaiele lor ...dar s-au autoexpus impediat.
Jurnalistii au portnit in cautarea lor si cativa fraieri din ministerul mediului, garda de mediu (din aia spaguiti) au balbait ceva ca au avut loc incendieri ilegale de gunoaie , dar nu s-a descoperit unde, ca se mai cauta... balbe de genul asta.
Asta am avut de zis.
Daca vreti sa prindeti firul cu smecherii gunoieri care afuma bucurestenii puteti s-o faceti.
Dar trebuie ca cineva (inca) nespaguit sa puna naiba mana sa destructureze retelele astea infractionale.
Golanii fac bani arzand gunoi de la straini la noi si au mituit si organele de control.
LA ASTA SE REDUCE TOTUL.