Combinatul Doljchim este pregătit să fie închis

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Resurse Umane / 5 ianuarie 2009

Combinatul Doljchim este pregătit să fie închis, a declarat recent directorul Doljchim, Dumitru Ungureanu, citat de Agerpres, adăugând că a dat dispoziţie să se ia toate măsurile în acest sens. Potrivit domniei sale, având în vedere trendul temperaturilor din această perioadă, situaţia nu ar impune închiderea Combinatului.

"În condiţiile în care temperaturile scad la minus 15 - minus 20 de grade Celsius, presiunea gazelor scade şi pentru că este prioritar asigurarea necesarului pentru consumatorii casnici, se impune oprirea furnizării către consumatorii industriali. În condiţiile în care s-ar opri furnizarea de gaze către Doljchim, nu se pune problema închiderii porţilor şi trimiterii acasă a celor 1.100 de salariaţi, pentru că celelalte fabrici care nu sunt consumatoare de gaze funcţionează în continuare. Este cazul fabricii de acid azotic, de azotat de amoniu şi ambalarea şi încărcarea îngrăşămintelor chimice. Fabrica de amoniac este singura fabrică consumatoare de gaze, iar aici lucrează circa 150 de persoane", a declarat Dumitru Ungureanu.

Directorul Doljchim a mai spus că în situaţia în care s-ar opri furnizarea gazului către Doljchim, compania este pregătită pentru această situaţie şi are stocuri suficiente de materie primă pentru a continua producţia de îngrăşăminte chimice. "Din experienţa mea de peste 30 de ani în acest domeniu, eu nu cred că vom avea probleme. Însă, dacă se opreşte furnizarea de gaze, acest lucru va fi pentru o săptămână sau 10-15 zile. Vom vedea care este balanţa de gaze, iar noi suntem pregătiţi să facem faţă oricărei situaţii", a mai spus directorul Doljchim.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb