COMERŢ CU PORTUGALIA Schimburile comerciale bilaterale au fost de 226,31 milioane euro în primul semestru

A.C.
Companii #Comerţ / 29 septembrie 2014

În primul semestru al anului, valoarea schimburilor comerciale bilaterale dintre România şi Portugalia a fost de 226,31 milioane euro, în creştere cu 5,38 % faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat remis azi de Ministerul Economiei.

Exporturile româneşti au fost de 88,71 milioane euro (creştere de 15,24 % ) iar importurile de 137,61 milioane euro (scădere cu 0,13%).

La nivelul lunii iulie, Portugalia s-a situat pe locul 21 în rândul ţărilor cu investiţii străine în România, cu un capital investit de 235 milioane euro şi 514 societăţi comerciale cu participare de capital portughez.

Principalele proiecte de investiţii s-au situat în domenii precum: energie regenerabilă, infrastructură rutieră, agricultură, producţie de produse alimentare.

În ceea ce priveşte evoluţia exporturilor româneşti în Portugalia, în perioada 2011- 2013, se constată o creştere a următoarelor grupe de produse: maşini şi aparate electrice, autovehicule şi materiale de transport, produse din cauciuc, mobilă şi mobilier, instrumente optice, produse agroalimentare.

Achiziţiile din Portugalia includ, în principal, la echipamente şi instalaţii destinate investiţiilor portugheze în sectorul energiei regenerabile, precum şi componente pentru industria auto, care se regăsesc în produsele finale destinate exportului.

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a avut astăzi, o întrevedere cu Viceprim-ministrul Guvernului Portugaliei, însărcinat cu probleme economice internaţionale, Paulo Portas. La discuţii au participat şi Pedro Gonçalves, Secretar de Stat pentru Investiţii şi Inovaţii şi Joăo Bernardo Weinstein, Ambasadorul Portugaliei la Bucureşti, precum şi secretarii de stat în cadrul Ministerului Economiei, Bogdan Pandelică şi Maricel Popa.

În context a fost analizată evoluţia relaţiilor bilaterale româno-portugheze, care după aderarea României la Uniunea Europeană, au cunoscut o dezvoltare constantă, anul 2013 marcând un maxim al schimburilor comerciale de 431,41 milioane euro, potrivit Ministerului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb