COMISARUL EUROPEAN CORINA CREŢU: "Rata de respingere a proiectelor europene pentru modernizarea drumurilor este de 75%"

Mathias Klein
Fonduri Europene / 1 octombrie 2016

Corina Creţu

Corina Creţu

Comisarul european pentru politici regionale Corina Creţu a criticat, vineri, la Iaşi, nivelul scăzut al proiectelor depuse de autorităţile locale pentru atragerea de fonduri europene pentru infrastructură.

Oficialul european a declarat că rata de respingere a proiectelor europene pentru modernizarea drumurilor judeţene şi comunale este de 75%, relatează Agerpres.

"Vreau să vă spun că rata de respingere a proiectelor pentru modernizarea drumurilor judeţene este de 75%, deci asta înseamnă că autorităţile locale nu au depus proiecte de calitate astfel încât să fie eligibile pentru a cheltui bani europeni alocaţi drumurilor şi infrastructurilor rutiere şi de cale ferată din România. Cred că slăbiciunea cea mai mare în România este aceea de a nu avea suficiente proiecte de calitate şi din acest punct de vedere noi, Comisia, ne dorim să consolidăm dialogul cu autorităţile locale şi autorităţile naţionale", a afirmat Creţu.

Comisarul pentru politici regionale a avut, vineri, la Iaşi, o întâlnire cu primarii din municipiile Iaşi, Suceava, Botoşani, Piatra Neamţ, Bacău şi Vaslui cu care a discutat strategiile pentru atragerea fondurilor de aproximativ 250 de milioane de euro prevăzute în Programul de Dezvoltare Urbană.

Comisarul european cere urgentarea definitivării documentaţiei pentru construirea spitalelor regionale la Iaşi, Cluj şi Craiova

Corina Creţu i-a cerut vineri ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să urgenteze măsurile pentru definitivarea documentaţiilor în baza cărora vor fi construite cele trei spitale regionale din România.

Oficialul european a declarat, cu prilejul unei vizite la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, că, în cazul în care construcţia spitalelor regionale nu va începe până în 2018, există riscul ca fondurile alocate acestor investiţii să fie pierdute.

"A trecut un an de la decizia de a face cele trei spitale regionale agreată de Comisia Europeană şi nu avem amplasamentele. Domnul ministrul a explicat că mai urmează câţiva paşi care necesită timp ... studii de fezabilitate. Noi sperăm ca construcţia efectivă să înceapă până la finalul anului 2018, pentru că altfel fizic nu vedem posibilitatea ca aceste spitale să poată fi terminate până în 2020. Ne interesează foarte mult ca aceste trei spitale regionale să fie construite pentru că estimarea noastră este că prin cele trei spitale aproape un milion de oameni din întreaga Românie vor beneficia de servicii de mai bună calitate (...). Orice amânare înseamnă de fapt întârzierea începerea investiţiei şi riscul de a pierde banii europeni care sunt alocaţi până în 2020", a afirmat Creţu.

Potrivit comisarului european, fondurile alocate pentru construirea spitalelor regionale la Iaşi, Craiova şi Cluj se ridică la 150 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb