Comisia Europeană a amendat "Google" cu suma record de 2,4 miliarde de euro

S.A.
Companii #IT / 27 iunie 2017

Comisia Europeană a amendat "Google" cu suma record de 2,4 miliarde de euro

Actualizare 14:20 Google ia în considerare contestarea amenzii impusă de Comisia Europeană

Google nu este de acord cu concluziile investigaţiei antitrust a Comisiei Europene, potrivit cărora a abuzat de poziţia dominantă deţinută pe piaţă, şi ia în considerare contestarea amenzii record de 2,42 miliarde de euro anunţată de Executivul UE, transmite Reuters.

Comisia Europeană a anunţat marţi că amendează Google cu 2,42 de miliarde de euro, după ce a constatat că Google a favorizat în mod sistematic propriul serviciu de comparare a cumpărăturilor faţă de cele oferite de companii concurente, în rezultatele căutărilor online.

"Dezaprobăm în mod respectuos concluziile anunţate marţi. Vom analiza decizia Comisiei în detaliu şi vom analiza un apel, dorind să ne susţinem cauza", a afirmat într-un comunicat directorul juridic al Google, Kent Walker.

(A.C.)

------

Comisia Europeană a anunţat astăzi că a amendat cu suma record de 2,42 miliarde de euro compania "Google" pentru că favorizează în mod ilegal serviciul propriu de comparare a cumpărăturilor, informează agenţia Reuters.

Comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager, a declarat, într-un comunicat de presă al Executivului comunitar: "Google a venit cu multe servicii şi produse inovative care au schimbat viaţa noastră. Acesta este un lucru bun. Dar strategia Google pentru serviciul său de comparare a cumpărăturilor nu a fost lansat doar pentru a atrage clienţii realizând produse mai bune decât ale rivalilor. În schimb, Google a abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţă promovând în rezultatele motorului de căutare propriul său serviciu de comparare a cumpărăturilor în defavoarea concurenţilor. Cea a făcut Google este ilegal conform reglementărilor antitrust din UE. Compania a negat altor firme şansa de a concura conform meritelor şi de a inova. Şi, cel mai important, a negat consumatorilor europeni posibilitatea de a-şi alege serviciile şi de a beneficia deplin de inovaţii''.

"Google" va avea la dispoziţie 90 de zile pentru a opri practicile anti-concurenţiale, în caz contrar urmând să plătească o amendă de până la 5% din cifra de afaceri medie zilnică a grupului mamă al companiei, "Alphabet", la nivel global. "Google" trebuie să informeze Comisia despre intenţiile sale în termen de 60 de zile.

Decizia Comisiei Europene vine la capătul unei investigaţii de şapte ani, determinată de o serie de plângeri din partea unor companii concurente, cum este site-ul american pentru consumatori "Yelp", "TripAdvisor", site-ul britanic de comparare a produselor "Foundem", "News Corp" şi grupul de lobby FairSearch.

Potrivit News.ro, amenda anunţată astăzi este cea mai mare impusă de Comisia Europeană unei singure companii într-un caz antitrust, peste cea de 1,06 miliarde de de uro aplicată producătorului american de cipuri "Intel" în 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb