"Computer Trobleshooters" - franciza numărul unu pe servicii IT

AURA DRAGOMIR
Ziarul BURSA #Companii #IT / 5 decembrie 2008

Computer Trobleshooters a fost desemnată franciza numărul 1 din lume pe servicii IT, fiind inclusă în topul Entrpreneur 500, atât pentru rezultateLE obţinute, cât şi pentru costurile reduse de implementare a francizei, informează un comunicat al companiei. Franciza cu cel mai redus cost este între aproximativ 15.000 dolari în SUA şi 4.000 de euro în România.

Până în prezent implementarea francizei a adus companiei americane Computer Trobleshooters peste 6 milioane de euro numai din vânzarea francizei, iar redevenţele au ajuns undeva la două milioane de euro anual. În România, Computer Troubleshooters are francize în 12 mari oraşe. Potrivit Entrepreneur Magazine, cea care a desemnat Computer Trobleshooters ca franciza numărul 1 din lume pe servicii IT, anunţă că această companie a fost votată şi ca franciza cu cel mai scăzut cost de intrare. Totodată, se află pe locul 47 în lume în rândul francizelor care pot funcţiona cu sediul în propriul apartament şi pe locul 51 în lume în ceea ce priveşte ritmul de creştere. Conform statisticilor referitoare la piaţa de servcii IT, Computer Troubleshooters se situează printre câştigătorii crizei.

"Dacă luăm în calcul faptul că un singur angajat IT dintr-o companie cu 30 de calculatoare este plătit în medie cu 700 - 1000 de euro, aşadar între 1.300 - 1.800 de euro cu tot cu taxe, iar în cazul abonamentului la o companie de service care include intervenţii, chiar prezenţa la sediu a unei persoane ajunge uneori la mai puţin de jumătate, în funcţie de regiune, atunci vorbim de o reducere de minimum 50 până la 70 % a costurilor, ceea ce înseamnă 15000 - 20000 de euro pe an numai din servicii IT, păstrând, în acelaşi timp, o calitate net superioară a serviciului", a spus directorul de dezvoltare, Computer Troubleshooters România.

Industria de service IT vehiculează tarife între 10 şi 20 de euro per PC - costul unui abonament pe lună - spre deosebire de cel al unei intervenţii realizate de o firmă pe cont propriu (cu un angajat specializat IT) care poate ajunge la 10-15 euro pe oră. Aşadar, costul unui abonament la o companie de service este echivalent cu cel al unei ore de consultanţă.

"Considerăm că această criză ne poate aduce o creştere de peste 50 la sută în ceea ce priveşte numărul de clienţi, iar pe partea de francizaţi, cel puţin 8 francizaţi în 2009, dacă nu mai mult", a spus Costache.

Datorită cererii, Computer Troubleshooters îşi propune să ajungă la rata de 1 francizat la 2-3 luni în 2009. În România, Computer Troubleshooters are o cotă de piaţă (pe service IT exclusiv) de peste 10 la sută şi func-ţionează în 12 oraşe. În 2008, compania previzionează închiderea anului cu o creştere de 30 la sută a cotei de piaţă, pentru 2009 propunându-şi să ajungă la 15-16 la sută.

Venitul pe un angajat obţinut în 2007 de un singur francizat a fost de aproximativ 70.000 de euro.

"Targetul nostru pe 2009 este să ajungem la 20 francizaţi până la sfârşitul anului, urmărind în mod special oraşele cu peste 50.000 de locuitori cum ar fi Braşov, Satu Mare, Baia Mare, Arad, Iaşi, Constanţa etc", a mai spus directorul Computer Troubleshooters România.

În condiţiile în care industria mondială de consultanţă IT a depăşit deja cifra de 50 de miliarde de dolari în 2007, iar rata de creştere globală era stabilită în 2005 undeva la 5,2 la sută (de către IDC), rata de creştere pe piaţa românească este de 20 la sută. De asemenea, conform Gartner, pentru anul financiar 2008, în Europa, este de aşteptat un ritm de creştere al pieţei de servicii IT de 5,3 la sută, de până la 211 miliarde euro. Piaţa românească de servicii de consultanţă IT va depăşi în acest an 300 de milioane de euro, din care 18,7 la sută reprezintă service IT.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb