Concefa se va diviza în urma confirmării planului de reorganizare

Marius Constantin
Companii / 22 iunie 2015

Concefa SA, companie aflată în insolvenţă, va intra în reorganizare judiciară, începând cu luna iunie, pe o perioadă de un an, în urma confirmării planului de organizare, care a fost votat de majoritatea creditorilor companiei în toamna anului 2014, arată un comunicat transmis astăzi redacţiei.

Strategia de reorganizare construită de administratorul judiciar, CITR, constă în divizarea companiei, ceea ce presupune că o parte din patrimoniul acesteia să fie transferată ca întreg unei societăţi nou constituite, iar restul activelor să fie valorificate în cel mai scurt timp, în vederea achitării creanţelor creditorilor.

Pentru a se putea realiza divizarea companiei, activele vor fi împărţite în active necesare desfăşurării activităţii curente pentru a duce cu succes la final contractele în derulare şi pentru a contracta noi lucrări, şi active care nu sunt necesare desfăşurării activităţii, pe noua societate.

În ceea ce priveşte activele care rămân înregistrate pe vechea societate, acestea constau în active imobile şi mobile aflate în patrimoniul societăţii la data deschiderii procedurii. Aceste active reprezintă 90,78% din total şi urmează a fi valorificate în perioada imediat următoare, sumele rezultate urmând a fi folosite la plata creanţelor creditorilor. Activele preluate pe noua societate reprezintă 9,22% din total şi constau în active necorporale stocuri, echipamente şi utilaje, care ar fi avut o valoare diminuată în mod semnificativ în cazul în care societatea ar fi intart în faliment, o parte dintre acestea chiar pierzându-se în mod definitiv ( brand, experienţă tehnică, istoric, portofoliu) şi negenerând venituri pentru plata creanţelor creditorilor.

Practic, pentru transfer au fost selecţionate doar activele necesare finalizării contractelor în derulare. Noua societate înfiinţată îşi va continua activitatea comercială, având şanse reale de a fi un generator de business, mai ales că, potrivit regulilor divizării, pasivului care a fost retras în noua companie este egal cu activul transferat, astfel încât societatea nou înfiinţată nu are probleme de solvabilitate.

Soluţia divizării business-ului protejează atât interesele creditorilor, cât şi interesele companiei. În urma valorificării în cadrul unui plan de reorganizare a activelor care nu sunt necesare realizării activităţii curente pe noua societate, se va asigura o recuperare la o valoare mai mare, evitându-se, astfel, vânzarea lor la valori mai mici, cum se întâmplă uneori în cazul vânzărilor în faliment.

Noua societate urmează să preia toate contractele pe care Concefa le derulează în prezent, continuând astfel activitatea companiei, valorificând autorizaţiile de funcţionare şi know-how-ul acesteia. Prin această măsură, vor fi atrase noi surse de venit şi se va evita acumularea de noi datorii prin rezilierea contractelor şi plata unor daune interese (cum s-ar fi întâmplat dacă societatea ar fi intrat în faliment). Practic, noua companie va avea posibilitatea de a participa la licitaţii pentru câştigarea unor proiecte şi de a contracta noi lucrări de construcţii, care să genereze veniturile necesare pentru plata datoriilor.

Societatea nou înfiinţată va deţine baza materială necesară pentru ca, odată cu depăşirea blocajului care a afectat întreaga piaţă a construcţiilor, să-şi poată desfăşura activitatea într-un mod competitiv şi sustenabil, menţinând şi creând totodată un număr însemnat de locuri de muncă. De asemenea, ca efect al divizării, noua companie va fi listată la Bursa de Valori Bucureşti, existând posibilitatea atragerii unor venituri suplimentare prin cooptarea unor noi investitori

Concefa SA este, începând cu 1998, o societate cu capital integrat privat. Activitatea sa se axează în principal pe două direcţii majore, construcţia clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale de mare amploare şi execuţia lucrărilor de infrastructură. Compania a intrat în insolvenţă în anul 2012, iar CITR a fost numit administrator judiciar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb