CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" / MINISTERUL JUSTIŢIEI CAUTĂ SOLUŢIA DE ECHILIBRU Alin Antochi: "Trebuie evaluat impactul legii falimentului personal asupra sistemului financiar"

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa / 1 aprilie 2015

Alin Antochi: "Trebuie evaluat impactul legii falimentului personal asupra sistemului financiar"

Ministerul Justiţiei a solicitat, în cadrul dezbaterilor proiectului de lege privind insolvenţa persoanelor fizice, evaluarea volumului de cauze de acest tip, care pot fi în competenţa instanţelor, ne-a declarat secretarul de stat Alin Antochi, prezent, ieri, la a doua ediţie a Conferinţei "Codul Insolvenţei", organizată de ziarul BURSA în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă (INPPI).

Domnia sa ne-a precizat: "Ministerul doreşte identificarea unor soluţii legislative de echilibru din această perspectivă, între celeritatea care trebuie să guverneze acest tip de procedură şi gradul de încărcătură al instanţelor, astfel încât acestea să fie eficiente şi efective. Mai trebuie evaluat impactul asupra sistemului financiar şi compatibilizarea cu politicile sociale ale statului, dar şi pregătirea prealabilă şi corespunzătoare a specialiştilor care vor fi implicaţi în derularea acestui tip de procedură (judecători, funcţionari, profesionişti ai dreptului)".

Secretarul de stat în Ministerul Justiţiei a amintit că iniţiativa legislativă privind insolvenţa persoanelor fizice a fost depusă de doamna deputat Ana Birchall şi de un grup de 151 de senatori şi deputaţi. Guvernul a însuşit, în punctul său de vedere asupra acestei iniţiative legislative, observaţiile tehnice formulate de Ministerul Justiţiei, care, în esenţă, au vizat aspecte legate de compatibilitatea soluţiilor concepute de iniţiator cu legislaţia naţională şi impactul propunerii de reglementare asupra activităţii instanţelor judecătoreşti.

Alin Antochi ne-a mai spus că dezbaterile din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor asupra acestui proiect de lege vor fi reluate în cursul acestei săptămâni, după ce le-a fost acordat un răgaz entităţilor şi persoanelor interesate să depună amendamente, dar şi iniţiatorului să vină cu noi propuneri de soluţii privind competenţele de soluţionare.

Reacţii pozitive pe Codul Insolvenţei

În deschiderea celei de-a doua ediţii a Conferinţei "Codul Insolvenţei", domnul Antochi a declarat că Ministerul Justiţiei a primit reacţii pozitive din aplicarea Codului Insolvenţei, care a fost adoptat în urmă cu aproape un an.

Domnia sa a adăugat: "Poate că este devreme pentru un bilanţ al Codului Insolvenţei, dar avem primele reacţii pozitive şi este momentul potrivit să aflăm de la specialiştii din domeniu şi mediul de afaceri care sunt aspectele negative din practică, pentru a le putea corecta astfel încât să avem o legislaţie eficientă".

Secretarul de stat a amintit că subiectele tratate de Codul Insolvenţei sunt finanţarea companiilor aflate în cadrul procedurii, schimbarea filosofiei de protecţie a intereselor creditorilor, egalizarea regimului de deschidere a procedurii, limitarea perioadei de observaţie şi introducerea votului pe categorii de creditori.

Ministerul Justiţiei a demarat, recent, o campanie de informare a companiilor pe tema legislaţiei de afaceri, întâlniri având loc deja în Piteşti şi Ploieşti.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Caut peste tot si nu vad daca Romania s-a inscris ca membru fondator al bancii de investitii a asiei. Este incredibila lipsa de procupare a romaniei, ca guvern, ca parlament, ca societate pentru viitorul tarii. Daca se continua pe linia asta, codul insolventei va deveni cu adevarat o lege relevanta nu numai pentru o sleahta de avocati.

    Atat timp cat avem acord fmi legea o sa fie in favoarea bancilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb