CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ DE DIALOG PUBLIC-PRIVAT Conferinţa BURSA, ecouri internaţionale

Adelina Toader, Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #IT / 6 iunie 2019

Conferinţa BURSA, ecouri internaţionale

Conferinţa Internaţională de Dialog Public-Privat "Cybersecurity România Bucharest Talks", organizată, marţi, de Ziarul BURSA şi Swis Webacademy, a avut ecouri la nivel global, reprezentanţi de rang înalt al unor instituţii prestigioase exprimându-şi aprecierile faţă de modul în care a fost abordată tema evenimentului şi faţă de amploarea pe care a avut-o dialogul deschis dintre mediul privat şi cel de stat.

Complimentele venite, ieri, dinspre ambasade precum cele din Elveţia, Germania, Ungaria, Moldova, Mexic sau Nigeria şi intenţia de promovare a conferinţei în Italia, Singapore şi SUA reprezintă o confirmare a activităţii desfăşurate de Cotidianul BURSA în cei aproape 29 de ani de apariţie neîntreruptă.

Evenimentul a fost organizat sub egida Ambasadei Confederaţiei Elveţiene în România, Consiliului Europei, Global Cyber Security Center, Swis Cyber Security, ANCOM, Serviciului Român de Informaţii (SRI), Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, CERT-RO, Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale.

Printre numeroşii participanţi din sală s-au aflat inclusiv reprezentanţi din cadrul FBI şi elite militare străine.

Excelenţa Sa Arthur Mattli, Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România a subliniat, în deschiderea conferinţei, importanţa pe care comunitatea cibernetică o are în economie, prin responsabilitatea de a semnala lipsa încrederii, necesitatea aplicării la nivel global a legii şi nevoia luptei împotriva criminalităţii cyber. Oficialul a transmis că infrastructura cibernetică este esenţială pentru func­ţionarea economiei, dar şi a guvernului, incluzând finanţele, sistemele bancare, transportul, sănătatea, serviciile de comerţ, energia: "Nu o să exis­te niciun fel de dezvoltare economică dacă nu ne protejăm activele şi afacerile".

Pe lângă Excelenţa Sa Arthur Mattli, Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, au luat cuvântul per­sonalităţi precum Marc-Andre Ryter, colonel al statului major al Armatei Elveţiene; Alessio Parzian, Head of Security and Fraud Analyst, XTN Cog­nitiv Security Advanced Behavioural Fraud Prevention, Italia; Anton Rog, General de Brigadă, Director General Centrul Naţional Cyberint din cadrul SRI; Laurent Chrzanovski, Prof. Univ. HDR. Dr. Fondator, Cybersecurity Dialogues; Masimo Cappelli, Planning Operations Manager, Global Cyber Security Center Italia etc.

"Bucharest Talks" este "noul-năs­cut" dintr-o serie de evenimente de amploare internaţională, cu caracteris­tica principală de a fi strict non-profit, apolitic, neutru, non-marketing şi non-tehnic, permiţând un dialog internaţional de cea mai înaltă calitate.

Din acest motiv, platformele anuale "Cybersecurity-Romania", "Cybersecurity-Switzerland" şi "Cybersecurity-Mediterranean" sunt promovate şi susţinute, din 2015, de către Uniunea Internaţională a Telecomuncaţiilor (ITU-ONU, Geneva) şi premiate de ONU cu titlul de "Best practice example for the European Continent" din 2015.

"Bucharest Talks" se doreşte a deveni o serie de colocvii de o zi, centrate asupra uneia sau a două tematici de mare importanţă pentru antreprenori, constituind, de altfel, o prezenţă fireas­că, în Capitală, a platformei de dialog anuală "Cybersecurity-România", a cărui a VII-a ediţie va avea loc la Sibiu, în perioada 12-13 septembrie 2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb