Conform celui mai recent studiu IDC, companiile românesti de software si servicii IT sunt foarte apreciate de clienti

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 19 octombrie 2007

Un nou studiu IDC sub titlul "România ca destinatie de outsourcing Offshore/ Nearshore" ofera o evaluare pozitiva a României ca destinatie offshore si centru de expertiza în software si servicii. Studiul, bazat pe un un set de interviuri aplicate managerilor care au dezvoltat proiecte cu companii românesti dezvoltatoare de software si furnizoare de servicii, indica faptul ca firmele românesti combina adesea gradul înalt de specializare în tehnologii de nisa cu abilitatile de comunicare, flexibilitatea si cunostintele lingvistice, adesea superioare celor disponibile în alte locatii de outsourcing.

Cercetarea arata deasemenea ca firmele client apreciaza abilitatea companiilor românesti de a livra proiecte complexe din punct de vedere tehnic, critice pentru afacere. Alte puncte tari ale companiilor românesti sunt expertiza pe diferite sectoare verticale si focalizarea pe customizarea solutiilor în asa fel încât sa sprijine realizarea obiectivelor de business.

In ce priveste dezvoltarea de aplicatii customizate, clientii internationali au subliniat un numar de calitati ale companiilor românesti, dintre care mentionam: echilibru între pret si perfomanta, forta de munca tânara, motivata si flexibila, cu competente de limbi straine, compatibilitate culturala si de mentalitate cu SUA si Europa de Vest, un nivel înalt al implicarii în proiect si relatia de amsamblu cu clientul.

"România este bine plasata pentru atrage o parte substantiala din noile proiecte offshore localizate în Europa Centrala si de Est" spune Scott Moore, Senior Consultant, IDC CEMA. "Este o locatie ideala pentru R&D si pentru proiecte cu valoare adaugata".

Studiul IDC a fost cofinantat de urmatoarele companii IT românesti de succes: ARoBS Transilvania Software, BIS - Business Information Systems, BitDefender, iQuest, IT Six Global Services, SIVECO România, The Red Point si TotalSoft. Proiectul s-a desfasurat cu sprijinul ANIS - Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii, în calitate de partener national.

Pentru managerii si companiile care evalueaza diferite destinatii pentru localizarea operatiunilor offshore, studiul IDC ofera o analiza valoroasa a beneficiilor si provocarilor ce trebuie anticipate în cazul României.

Despre IDC

IDC este una dintre cele mai mari companii de cercetare de piata si consultanta an domeniul tehnologiei informatiei, telecomunicatiilor si pietelor utilizatorilor de tehnologie din lume. De peste 43 ani IDC furnizeaza rapoarte strategice pentru a-i ajuta pe clientii sai sa-si atinga obiectivele cheie ale organizatiilor lor. Din 1990 IDC furnizeaza informatii esentiale despre piata IT&C din Europa Centrala si de Est. Pentru Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa, IDC dispune de o retea coordonata de birouri în 15 tari cu centre regionale de cercetare în Praga, Istambul si Dubai. Printre clienti se numara furnizori de hardware, software si solutii IT&C, precum si autoritati guvernamentale si membri ai domeniului financiar. IDC este o divizie a IDG, lider mondial în furnizarea de media, cercetare, conferinte si eveniment.

Despre ANIS

Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii - ANIS reprezinta producatorii de software si furnizorii de servicii asociate din România.

Prin actiunile sale, ANIS contribuie la afirmarea României ca unul din liderii regionali în productia de software si ca un exportator mondial recunoscut de produse si servicii software de înalt standard international. ANIS îsi propune sa fie un punct de referinta asupra oricarei informatii despre industria de software din România.

ANIS a fost înfiintata în 1998 si are în prezent peste 120 de companii membre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb