CONSILIERUL PREŞEDINTELUI BARACK OBAMA: "Nu există o ameninţare credibilă în acest moment din partea ISIS contra SUA"

Ioana Dogaru
Internaţional / 19 noiembrie 2015

Actualizare 9:33 NYPD: Noua înregistrare video a ISIS, în care este ameninţat New-Yorkul, nu reprezintă"o ameninţare actuală şi precisă"

Poliţia din New York a precizat miercuri că este la curent cu noua înregistrare video a jihadiştilor Statului Islamic care ameninţă oraşul, dar a indicat că "nu există o ameninţare actuală şi precisă", relatează AFP.

La cinci zile după atentatele de la Paris, primarul New York-ului, Bill de Blasio, a reacţionat şi el la înregistrare, declarând că "New York-ul nu va fi intimidat".

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Stephen Davis, a precizat într-un comunicat: "Suntem la curent cu noua înregistrare video a Statului Islamic care menţionează Times Square. Chiar dacă unele din planurile menţionate în înregistrare nu sunt noi, înregistrarea reafirmă mesajul că New York-ul rămâne o ţintă teroristă foarte importantă. Chiar dacă nu există o ameninţare actuală sau precisă asupra oraşului, vom da dovadă de o vigilenţă sporită".

Bill de Blasio a transmis într-un comunicat de presă:"Alimentarea fricii este scopul organizaţiilor teroriste, dar New Yorkul nu va fi intimidat".

Acesta a adăugat că poliţia din New York este "cea mai capabilă din ţară, cu o forţă antitero care a fost recent consolidată cu 500 de poliţişti suplimentari".

Primarul a dat asigurări: "Times Square şi Herald Square apar în înregistrarea video, dar NYPD (New York Police Department), împreună cu toţi partenerii ei, ia toate măsurile de securitate necesare în aceste sectoare şi în altele din întregul oraş".

În comunicatul de presă transmis de Bill de Blasio se mai precizează: "New-yorkezii nu vor trăi în frică şi oamenii trebuie să continue să meargă la serviciu şi să-şi trăiască viaţa, profitând de cel mai frumos oraş din lume".

--------

Principalul consilier al preşedintelui Barack Obama, Lisa Monaco pentru probleme legate de contraterorism a declarat că oficialii americani sunt vigilenţi faţă de potenţialele ameninţări venite din partea militanţilor Statului Islamic (SI), dar a precizat, miercuri la canalul prin cablu MSNBC, că nu există "nicio ameninţare credibilă" împotriva Statelor Unite în acest moment, notează Reuters.

"Nu avem nicio ameninţare credibilă raportată contra Washington D.C." sau altor părţi ale Statelor Unite, a declarat consilierul prezidenţial Lisa Monaco, într-un interviu.

Monaco a adăugat la MSNBC că guvernul Statelor Unite efectuează o examinare riguroasă a cererilor refugiaţilor sirieni, notând că din 20.000 de refugiaţi sirieni atribuiţi de Naţiunile Unite din anul fiscal 2011, Statele Unite au intervievat circa 7.000 şi au acceptat mai mult de 2.000, adaugă Reuters.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb