Consiliul japonez al Concurenţei a percheziţionat birourile firmei "Intel"

Ziarul BURSA #Companii #IT / 9 aprilie 2004

Consiliul japonez al Concurenţei a percheziţionat ieri birourile firmei Intel, liderul mondial pe piaţa microprocesoarelor, firma americană fiind suspectată că a făcut presiuni asupra produ-că-torilor japonezi de calculatoare personale să nu folosească produse fabricate de firmele concurente, informează AP, citată de Rompres.

Oficialii japonezi suspectează firma Intel că a solicitat în mod ilegal clienţilor săi să nu folosească procesoare fabricate de firma concurentă Advanced Micro Devices Inc. (AMD) sau de alte companii, a declarat directorul Consiliului japonez al Concurenţei, Masaru Matsuo. Oficialul japonez a precizat că percheziţiile vor include şi sediul din Tokyo al firmei Intel.

"Intel" a anunţat că va coopera în totalitate cu oficialii japonezi, "vom încerca să cooperăm cu autorităţile pe măsură ce îşi vor desfăşura ancheta...Nu ne este foarte clar ce anume caută, dar încercăm să înţelegem care este natura plîngerii", a declarat purtătorul de cuvînt al firmei Intel, Chuck Mulloy.

Microprocesoarele Intel sunt incluse în aproximativ 80% din calculatoarele personale din întreaga lume, firma americană plătind producătorii de calculatoare pentru a include marca "Intel Inside" pe calculatoarele lor. Potrivit unui studiu realizat de firma IDC, în trimestrul IV 2003 aproximativ 85 la sută din calculatoarele care au intrat în Japonia aveau încorporate microprocesoare Intel, pe locul doi situîndu-se microprocesoarele AMD cu 12 la sută.

În luna septembrie 2000, Comisia pentru concurenţă din SUA a finalizat o anchetă asupra modalităţilor de derulare a afacerilor firmei Intel, anchetă care a durat trei ani, fără a lua nici o măsură împotriva firmei americane. Un an mai tîrziu, Comisia Europeană a început să investigheze acuzaţiile de abuz de poziţie dominantă aduse firmei Intel. Comisia Europeană şi-a finalizat ancheta în 2002, după ce plîngerile aduse împotriva firmei Intel s-au dovedit nefondate şi au fost retrase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb