CONSILIUL NAŢIONAL AL PNL: Ilie Bolojan, noul secretar general al partidului

Adina Lateş
Politică / 11 decembrie 2015

Ilie Bolojan, noul secretar general al partidului

CN al PNL a adoptat criteriile de integritate pentru candidaţii la alegeri

----------

Actualizare 16:20 Bolojan, către PNL Bucureşti: "Aţi tras câteva cartuşe în aer, nu mai rataţi altele"

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a declarat astăzi că PNL Bucureşti a făcut greşeli în ultimii ani şi a susţinut că actualul primar general interimar, Răzvan Sava, trebuie să-şi "poarte crucea" şase luni în fruntea Primăriei Capitalei, transmit surse din presă.

"Stimaţi colegi din Capitală de ceea ce faceţi dumneavoastră depinde România. Să nu uităm că Bucureştiul generează 25% din PIB-ul României, încă 15% în judeţul Ilfov şi o astfel de maşinărie bine administrată potenţează dezvoltarea României. O astfel de structură mamut prost administrată ne trage înapoi, asta este miza dumneavoastră. Părerea mea este că aţi făcut multe greşeli în aceşti ani. Eu mi-aş fi dorit să-l văd pe primarul general al Capitalei aici undeva în stânga, în dreapta. Eu nu-l cunosc, (...) poate dumneavoastră îl ştiţi foarte bine, dar este o miză majoră actualul primar general interimar să-şi poarte crucea şase luni la Primăria Generală a Capitalei, nu este o glumă asta. Aţi tras câteva cartuşe în aer, nu mai rataţi altele pentru că de ceea ce faceţi dumneavoastră depindem cu toţii ", a spus Bolojan, la Consiliul Naţional al PNL.

El a dat asigurări în ceea ce priveşte poziţia pe care o ocupă. "Nu am venit să pun pe nimeni la muncă, am venit să lucrăm împreună pentru binele acestui partid de dimineaţa până seara pentru că altfel nu avem şansă în această competiţie electorală dură. Nu mă pricep la toate, prin urmare am nevoie de sprijinul dumneavoastră şi al echipei de la Secretariatul General şi nu sunt adeptul mutărilor în plic. Cred că (...) cei care sunt în bătaia vântului trebuie să ia deciziile, aceia sunteţi dumneavoastră şi conducerea partidului", a completat Bolojan.

Secretarul general al PNL a afirmat că liberalii au obligaţia să recâştige încrederea oamenilor. "Această încredere este absolut necesară pentru a avea autoritatea de a guverna bine. Nicio ţară nu se dezvoltă şi nu prosperă fără o bună guvernare. (...) Autoritatea pentru cei care sunt pe funcţii publice este ca o unealtă pentru meseriaşi. Dacă nu ai această autoritate nu mai eşti eficient, nu te mai crede nimeni când anunţi proiecte, nu mai execută nimeni deciziile, ajungi la gripaje de decizie cum avem astăzi în multe ministere, când nimeni nu mai ascultă de nimic. Aceasta este una din mizele noastre ca partid", a punctat el.

Bolojan a propus trei direcţii în acest sens pentru perioada imediat următoare. "Primul test mare sunt alegerile locale. Nu putem spera la alegerile generale câştigătoare dacă nu câştigăm alegerile locale. Vă rog să vă selectaţi cât mai repede candidaţii. Trebuie să ne selectăm cei mai buni candidaţi. Este mai puţin important de unde provin, din fostul PNL sau din fostul PDL, trebuie să fie cei mai buni, dacă nu îi avem în interior, pentru că nu este foarte uşor să găsim candidaţi foarte buni în toate localităţile, trebuie să-i aducem din afara partidului, ca să oferim cei mai buni administratori comunităţilor noastre şi programe foarte bune", a afirmat liderul PNL.

El a arătat că este importantă şi realizarea fuziunii cât mai repede la nivel local şi modernizarea PNL. "Nu cred că trebuie să cădem pradă unor chestiuni de conjunctură, trebuie să ne bazăm pe oamenii noştri experimentaţi care au dat rezultate în posturile pe care le-au ocupat în administraţia centrală sau locală. Trebuie să deschidem partidul, să aducem oameni noi şi să facem un mix de ofertă care într-adevăr să ne facă credibili", a conchis Bolojan.

(A.L.)

------------

Actualizare 15:50

Consiliul Naţional al PNL a decis astăzi unificarea funcţiilor de secretari generali ai liberalilor sub conducerea lui Ilie Bolojan, transmit surse din presă.

Funcţiile de secretari generali ai PNL erau deţinute de Marian Petrache şi Gheorghe Flutur.

De asemenea, Consiliul Naţional a decis unificarea conducerii PNL Bucureşti. Prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu va conduce această filială cu mandatul de a prezenta un plan de reforme şi de a accelera fuziunea partidului în Capitală.

Consiliul Naţional al PNL a validat şi decizia ca toţi candidaţii PNL la alegerile locale să preia conducerea interimară unică în organizaţia în care candidează, mai puţin la organizaţiile judeţene.

În cadrul reuniunii, europarlamentarul Cristian Buşoi a fost prezentat candidatul PNL la Primăria Capitalei.

(S.A.)

----------

Actualizare 15:35 Gorghiu: "Vor fi anumite pierderi în partid în urma aplicării criteriilor de integritate"

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a admis astăzi că vor fi anumite pierderi din rândul membrilor formaţiunii politice după aplicarea criteriilor de integritate.

"Nu s-a făcut acest calcul pentru că nu au fost desemnaţi toţi candidaţii la nivel judeţean şi atunci candidaturile la nivel judeţean trebuie să fie finalizate, trebuie aplicată această formulă a criteriilor de integritate şi abia apoi, dar vor fi anumite pierderi", a declarat Alina Gorghiu, la Consiliul Naţional al PNL, de la Palatul Parlamentului.

(S.A.)

----------

Consiliul Naţional al PNL a adoptat astăzi criteriile de integritate pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor candida în alegerile de anul viitor, printre care se numără faptul că aceştia nu trebuie să fi fost condamnaţi definitiv sau urmăriţi penal, să nu fi fost traseişti politic şi să nu fi plagiat, informează surse din presă.

Candidaţii PNL nu trebuie să fi fost membri sau colaboratori ai securităţii, trebuie să nu fi fost dovediţi ofiţeri acoperiţi şi să nu fi deţinut funcţii retribuite în aparatul de conducere al Partidului Comunist Român, la orice nivel.

Alte criterii prevăd că aceştia nu trebuie să îşi fi schimbat apartenenţa politică astfel încât să fie candidaţi pentru al treilea partid politic, altfel decât prin fuziuni, să nu fi angajat în funcţii, în cadrul instituţiilor publice pe care le-au condus sau le conduc, soţul/ soţia, rude sau afini de gradul I, să nu fie parte în afaceri sau contracte cu instituţia pentru care candidează sau în instituţii din subordinea acesteia, să nu aibă nereguli sau falsuri constatate prin hotărâri definitive în declaraţia de avere sau de interese.

Candidaţii nu trebuie să se afle sub efectul unei hotărâri definitive de incompatibilitate sau conflict de interese, trebuie să nu fi avut declaraţii sau atitudini rasiste, şovine, xenofobe sau discriminatorii constatate prin hotărâri definitive, să nu înregistreze datorii la bugetul local mai vechi de un an, în calitate de persoane fizice, să nu fi fost dovediţi prin hotărâri judecătoreşti definitive că au obţinut diplome sau alte titluri prin plagiat.

Candidaţii nu trebuie să fi fost condamnaţi definitiv pentru infracţiuni de corupţie, pentru infracţiuni comise cu violenţă sau pentru alte infracţiuni cu intenţie, să nu fi început împotriva lor urmărirea penală pentru luare de mită sau dare de mită, să nu fi fost trimişi în judecată pentru alte infracţiuni comise cu intenţie şi să nu se afle într-o măsură preventivă - arest, arest la domiciliu sau control judiciar pentru orice infracţiune cu intenţie.

Criteriile de integritate au fost adoptate cu majoritate de voturi. S-au înregistrat un vot împotrivă şi o abţinere.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. 1. Parca a fost denuntat in dosarul Microsoft ( asa retin...) 2. De ani de zile Oradea nu are arhitect sef , d-l Bolojan preferand sa nu organizeze concurs pentru post pastrand ca director adjunct o penelista fara studii de arhitectura 3. In toate posturile cheie din primarie a promovat numai penelisti 4. Directoarea juridica din Primarie are probleme penale ( in legatura cu functia ) 5. Podul Sovata a fost construit de firma CCCF Timisoara / Horia Simu Schiopu si Andrici -lista lui Bica 6. A semnat o controversata Tranzactie cu...Lucian Mateescu / intemeiata pe contracte de v/c Impact-iste FALSE . Initial chiar Bolojan a declrat ca sunt FALSE dar s-a rasucit , oare de ce ? Dosarul acestor contracte false ina e cercetat la Serviciul de Investigare a Fraudelor dar stagneaza de prin 2013

    7. Bolpjan foloseste autoturism cumparat in leasing de...Oradea Transport Local. Curtea de Conturi a sesizat ilegalitatea 8. Primaria se afla in proces cu Impact-ul lui Mateescu pentru penalitati de 1.500.000 E ( confirmate de Curtea de Conturi la sesizarea mea ). De aproape doi ani ma rog de Bolojan sa ma propuna martor in favoarea Primariei. Nici o reactie pentru ca Bolojan nu vrea in fapt sa castige procesul ( " asa e tot mersul facut " , vorba lui nea Mircea . Mai vreti ? Cei de la Bursa stiu cine sunt , daca doresc mai detaliat va stau la dispozitie ! Tot ce am scris poate fi probat .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb