Construcţia Parcului de Afaceri din Pecica-Arad a fost aprobată de Consiliul Judeţean

Paula Bulzan
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 17 septembrie 2007

Construcţia Parcului de Afaceri din Pecica-Arad a fost aprobată de Consiliul Judeţean

Consilierii judeţeni arădeni au aprobat Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru cons­truirea Parcului de Afaceri din oraşul Pecica, judeţul Arad, ceea ce înseamnă că obiectivul va fi finalizat până la sfârşitul acestui an. Potrivit primarului oraşului Pecica, Iustin Cionca, scopul proiectului este stimularea activitatea agenţilor economici, în special a întreprinderilor mici şi mijlocii. "Este un proiect în valoare de aproximativ 6,2 milioane de euro, iar utilitatea lui se va vedea în următorii ani. Proiectul va fi finanţat din fonduri structurale în proporţie de 85%, iar Guvernul României va contribui cu 13%, urmând ca 2% să fie contribuţia adminis­traţiei locale", a declarat Iustin Cionca. Domnia sa a mai precizat că mare parte a contribuţiei Consiliului Local Pecica la acest obiectiv va fi asigurată din taxa pe valoarea adăugată care va rezulta din suma investită.

Proiectul "Parc de afaceri Pecica" a fost aprobat iniţial prin Programul PHARE 2004-2006, Coeziune Economică şi Socială, Proiecte Mari de Infrastructură Regională. Ulterior, autorităţile au hotărât, printre altele, ca obiectivul să fie finanţat din Fonduri Structurale-Programul Operaţional Regional.

Prin proiectul prezentat, se doreşte sprijinirea mediului de afaceri din zona Turnu-Pecica şi din aria de influenţă, prin asigurarea unor facilităţi de tip utilităţi publice, spaţii de producţie şi servicii suport, în vederea atragerii investiţiilor în zonă.

Infrastructura proiectată include un Centru administrativ şi de servicii (birouri, săli multifuncţionale), 4 hale de producţie, compuse din 5 module egale fiecare, construcţii anexă, reţele de utilităţi publice, reţea de drumuri, platforme, parcări în incintă, drum de acces, spaţii verzi şi împrejmuiri.

Prin acest proiect, adminis­traţia locală a oraşului Pecica intenţionează să atragă un număr cât mai mare de inves­titori. Astfel, ca o primă facilitate vor fi oferite spaţii de producţie cu o chirie modică, pe o perioadă de închiriere cuprinsă între 3 şi 5 ani. După ce firmele îşi vor consolida afacerea, vor fi mutate în Zona Industrială din Turnu, care aparţine de Pecica, urmând ca locul lor să fie luat de alţi debutanţi în afaceri. "Vom crea o comisie care va evalua perioada de timp cât va rămâne fiecare firmă în Parcul de Afaceri. Evaluarea va fi efectuată în funcţie de numărul de angajaţi, de profilul societăţii, de cifra de afaceri", a mai precizat Iustin Cionca.

O altă facilitate pe care o va oferi Parcul de Afaceri va fi crearea unei echipe complete pentru servicii, care se va ocupa de întocmirea evidenţelor contabile şi proiectelor, precum şi de asistenţa juridică.

Edilii Pecicăi cred că acest proiect, alături de cel al Zonei Industriale Turnu-Pecica, va aduce un impuls economic întregii zone. Zona Indus­trială Turnu-Pecica se va întinde pe 16 hectare şi include un incubator de afaceri, care va ocupa 1,6 hectare, dintre care 5.800 de metri pătraţi sunt alocaţi spaţiilor cu destinaţie industrială, iar pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi vor fi amenajate birouri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb