Construcţiile noi din zona rurală trebuie declarate în Registrul Agricol

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 21 august 2007

Casele noi din mediul rural, dar şi alte construcţii gospodăreşti, trebuie trecute în Registrul Agricol, centralizarea urmând să fie realizată până la 15 februarie, potrivit unui ordin comun emis de Ministerul Agriculturii, Ministerul Internelor şi Ministerul Economiei.

"Această înregistrare este obligatorie pentru mediul rural, iar în mediul urban se impune doar în perimetrele agricole. Mai mult, chiar şi în mediul rural, dacă îmi cons­truiesc o vilă, fără a avea animale sau teren agricol, tot trebuie să o înregistrez, pe baza unei declaraţii pe propria răspundere", a declarat secretarul de stat din Minis­terul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Gheorghe Albu, citat de NewsIn.

Actul normativ stabileşte normele tehnice privind modul de completare a Regis­trului Agricol pentru perioada 2007-2011. Astfel, în Registrul Agricol se înregistrează, alături de terenurile agricole şi de efectivele de animale, şi construcţiile de locuit.

"Dacă într-o gospodărie se găsesc două sau mai multe clădiri de locuit, acestea se vor înscrie fiecare pe rânduri separate. Se consideră o singură clădire aceea ale cărei părţi, deşi au un număr diferit de etaje şi intrări separate, constituie o construcţie unitară din punctul de vedere al sistemului constructiv", se precizează în ordin.

Centralizarea datelor pe comună, oraş sau sector din Bucureşti trebuie finalizată până la 15 februarie, în cazul construcţiilor. De asemenea, centralizarea trebuie finalizată până la 30 ianuarie în cazul efectivelor de animale şi până la 15 iunie pentru terenurile agricole.

"Înscrierea datelor în regis­tru se va face pe baza declaraţiei date sub semnătura proprie de capul gospodăriei sau, în lipsa acestuia, de un alt membru major al gospodăriei, prin vizitarea gospodăriilor de către persoanele împuternicite de consiliul local", potrivit normelor de completare a regis­trului agricol.

Registrul reprezintă evidenţa centralizată a numărului de gospodării, a clădirilor de locuinţe, construcţiilor din gospodărie, a mijloacelor de transport cu tracţiune animală sau a autoturis­melor, a maşinilor agricole, a modului în care sunt folosite terenurile, a numărului de pomi pe specii, sau a animalelor existente la începutul anului, dar şi evoluţia anuală a acestora pe specii. Evidenţa se face pe unităţi administrative - respectiv comună, oraş, municipiu şi sectoare ale municipiului Bucureşti.

Înscrierea în Registrul Agricol este una dintre condiţiile impuse pentru a des­făşura activităţi economice în domeniul agricol. Astfel, înscrirea în Registru este necesară pentru a primi certificat de producător agricol, pentru vânzarea produselor la piaţă, sau pentru eliberarea unui document care să dovedească proprietatea asupra animalelor, pentru a le putea vinde în târguri şi oboare.

Totodată, producătorii agricoli pot primi sprijin financiar numai dacă sunt înscrişi în Registrul Agricol. Documentul se întocmeşte pentru o perioadă de cinci ani, iar datele se completează anual.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb