Consultantul imobiliar DTZ a încheiat anul trecut cu un avans al afacerilor de circa 10%

Ziarul BURSA #Companii #Consultanţă / 26 ianuarie 2012

Compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox estimează că a încheiat anul 2011cu o cifră de afaceri în creştere cu 10% faţă de 2010 şi prognozează acelaşi avans şi pentru acest an, serviciile de pe piaţa de retail reprezentând jumătate din veniturile de anul trecut. În aceste condiţii, cifra de afaceri a companiei ar putea ajunge în jurul valorii de trei milioane de euro. Consultantul a avut în 2010 afaceri de 2,8 milioane de euro, în creştere cu aproape 10% faţă de 2,5 milioane de euro în 2009.

Oana Iliescu, managing director DTZ Echinox, a declarat: "Am avut o creştere mică şi sustenabilă în ultimii doi ani pentru că din 2009 structura de costuri este stabilă, ceea ce ne-a asigurat profit în ultimii trei ani. În 2010 am avut o creştere de circa 10% faţă de 2009, iar pentru 2011 estimăm un avans similar. Pe profit încă facem calcule. Este greu de estimat care va fi cifra de afaceri pentru acest an, dar ne propunem o creştere stabilă având în vedere structura costurilor".

Ea a explicat, potrivit Mediafax, că în 2011 a avut loc o modificare a ponderii diferitelor departamente în structura cifrei de afaceri comparativ cu 2010. Astfel, dacă în urmă cu doi ani creşterea cifrei de afaceri a fost generată mai ales de tranzacţiile pe segmentele de office şi pe retail, anul trecut jumătate din încasări a fost generată de activitatea de brokeraj şi de serviciile de property management pe sectorul de retail.

O altă tendinţă care ar putea să se manifeste pe piaţa de retail în perioada următoare este, în opinia reprezentanţilor DTZ, restructurarea centrelor de retail deja existente, respectiv reamenajarea spaţiilor şi actualizarea mixului de chiriaşi. "Am fost implicaţi în procesul de relansare a Iris Shopping Center din Titan, singura investiţie de acest tip din ţară, care a dus la rezultate foarte bune, peste aşteptări. În perioada următoare am putea vedea o intensificare a acestei tendinţe de revitalizare a proiectelor vechi", a adăugat Iliescu.

Compania a intermediat anul trecut o suprafaţă de 40.000 metri pătraţi de spaţii comerciale, în proiecte exclusive şi ne-exclusive. DTZ a reuşit, la şase luni de la numirea ca agenţi co-exclusivi, închirierea a circa 20% din suprafaţa centrului comercial MegaMall din Pantelimon, care a obţinut de curând PUZ-ul, construcţia urmând să înceapă în acest an. Consultantul a intermediat de asemenea închirierea a 10.000 de metri pătraţi pentru reţeaua H&M, de la intrarea acestora în România.

Pe piaţa de birouri, DTZ a intermediat în 2011 tranzacţii totalizând peste 29.000 de metri pătraţi. În acelaşi timp, compania a încheiat cinci tranzacţii de achiziţie pe piaţa rezidenţială de lux, în valoare de circa 10 milioane de euro, inclusiv preluarea unui complex de 33 de apartamente în zona Herăs-trău de către un fond de investiţii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb