COREEA DE NORD  Kim Jong Un a cerut creşterea producţiei agricole

D.T.
Internaţional / 2 martie 2023

Kim Jong Un a cerut creşterea producţiei agricole

Liderul nord-coreean Kim Jong Un le-a cerut oficialilor guvernamentali să se asigure că ţintele de producţie de cereale sunt îndeplinite "imperativ", pe fondul unei penurii de alimente care se înrăutăţeşte în această ţară izolată, informează News.ro.

Kim "a cerut cu ardoare să se atingă fără greşeală obiectivul de producţie de cereale din acest an" la o întâlnire cheie a partidului, adaugă sursa.

"Pentru a creşte producţia agricolă naţională, trebuie depuse eforturi pentru depăşirea dezechilibrelor în orientarea agriculturii, şi este important să ne concentrăm pe creşterea randamentului la hectar în toate exploatările", adaugă preşedintele nord-coreean.

Kim a cerut deja luni o "transformare fundamentală" a producţiei agricole a ţării.

Coreea de Nord, dotată cu arme nucleare şi supusă multiplelor sancţiuni din cauza programelor sale de arme, a depus eforturi mult timp pentru a asigura hrana.

De asemenea, a fost supusă de la începutul anului 2020 unei blocade stricte autoimpuse pentru a reduce pandemia de Covid-19 şi a reluat anumite schimburi cu China abia anul trecut. Potrivit Ministerului pentru Unificare din Coreea de Sud, în Coreea de Nord au fost raportate decese din cauza foametei.

"Credem că lipsa de alimente acolo este serioasă", a avertizat Koo Byoung-sam, purtătorul de cuvânt al ministerului sud-coreean, la sfârşitul lunii februarie, adăugând că Phenianul pare să fi cerut ajutor de la Programul Alimentar Mondial.

Coreea de Nord este criticată pe scară largă pentru că acordă prioritate programelor sale militare faţă de asigurarea unei aprovizionări adecvate cu alimente pentru populaţia sa.

În 2021, Kim a făcut rare referiri la aceste dificultăţi, declarând că situaţia alimentară din Nord devine "tensionată" şi a avertizat oamenii să se pregătească pentru "cel mai rău scenariu", se mai precizează în sursă. Kim a subliniat, de asemenea, securitatea alimentară şi dezvoltarea în discursul său, subliniind programul său pentru 2022.

Ţara a fost afectată periodic de foamete, dintre care una, în anii 1990, a ucis sute de mii - unele estimări sunt chiar de milioane.

Coreea de Nord este foarte vulnerabilă la dezastrele naturale, inclusiv la inundaţii şi secetă, din cauza lipsei cronice de infrastructură, dar şi a defrişărilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Din pix, ca asa e in democratica Rusie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb